Bancile umbla tot mai des la serviciile de internet banking

Bancile umbla tot mai des la serviciile de internet banking

In ultima vreme, mai multe institutii de credit si-au imbunatatit serviciile de internet banking prin adaugarea unor noi functionalitati sau au redus costurile pentru anumite operatiuni efectuate in ideea de a maximiza avantajele pentru clienti. Astfel, BRD, Bancpost, Garanti Bank, OTP Bank si Libra Bank au plusat la capitolul serviciilor disponibile prin intermediul platformelor de

In ultima vreme, mai multe institutii de credit si-au imbunatatit serviciile de internet banking prin adaugarea unor noi functionalitati sau au redus costurile pentru anumite operatiuni efectuate in ideea de a maximiza avantajele pentru clienti. Astfel, BRD, Bancpost, Garanti Bank, OTP Bank si Libra Bank au plusat la capitolul serviciilor disponibile prin intermediul platformelor de internet banking. In curand, mai exact in primavara, si Banca Transilvania va opera cateva modificari produsului bancar de profil. Daca BRD a adaugat transferurile internationale si platile programate ca noi functionalitati, Bancpost a mizat pe noi metode de autentificare (Token, SMS sau VIP Mobile – o aplicatie software care transforma telefonul mobil intr-un token virtual) si pe posibilitatea setarii/modificarii diferentiate a limitelor pe tranzactii (inclusiv pe grupuri de utilizatori) in cadrul sau in afara limitei prestabilite de banca si respectiv posibilitatea setarii/modificarii restrictiilor de acces pe conturi, in mod preferential. Platforma OTPdirekt – Internet Banking, de la OTP Bank, este mai mobila datorita celor mai recente imbunatatiri, ce permit accesarea acesteia de pe orice telefon mobil, cu orice tip de sistem de operare disponibil in prezent, in timp ce Libra Bank ofera serviciul sau de Internet Banking chiar la adresa www.internetbanking.ro, astfel incat clientilor sa le fie mult mai usor sa acceseze acest serviciu online de plati si gestionare operatiuni. Alaturi de mutarea pe noua platforma, serviciul de Internet Banking de la Libra Bank are si cu o noua interfata, intuitiva, pentru ca utilizatorilor sa le fie cat mai simplu sa-l foloseasca. De asemenea, si Garanti Bank a dezvoltat noi functionalitati pentru platforma de internet banking Garanti Online. Acestea constau in meniuri dedicate pentru plata facturilor curente si reincarcarea cartelei pre-platite de telefonie mobila. Pe de alta parte, banci precum BRD si Alpha Bank au redus costurile pentru anumite operatiune efectuate prin intermediul serviciului de internet banking. Si Millennium Bank ofera un nou beneficiu pentru utilizatorii de Internet Banking incepand cu luna decembrie 2010: institutia de credit nu mai percepe comision pentru platile interbancare in valoare de maximum 200 de lei (clientul plateste doar comisionul perceput de TransFond).

Cum a evoluat piata de Internet Banking

Criza financiara s-a dovedit a fi un ajutor nesperat pentru piata autohtona de servicii de Internet Banking, anul 2009 consemnand cresteri importante pe acest segment pentru majoritatea bancilor din Romania. Studiul de piata "Topul bancilor pe piata de Internet Banking" prezinta amanunte despre portofoliile a 15 banci autohtone: BCR, BRD, Volksbank, UniCredit Tiriac Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, ING Bank, Bancpost, Garanti Bank, OTP Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Millennium Bank, Bank of Cyprus si Libra Bank.

Materialul cuprinde detalii privind:
* Topul bancilor dupa numarul total de clienti si defalcat persoane fizice/persoane juridice, dupa numarul de tranzactii si dupa valoarea tranzactiilor efectuate;
* Evolutia portofoliilor de clienti din 2008 pana la finalul primului semestru din 2010;
* Evolutia numarului de tranzactii si a valorii tranzactiilor efectuate;
* Analiza si concluzii.

Pentru a accesa materialul "Topul bancilor pe piata de Internet Banking", disponibil contra cost, urmati instructiunile de aici.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos