Bancile ti-au pregatit numeroase oferte pentru sarbatorile de iarna

Bancile ti-au pregatit numeroase oferte pentru sarbatorile de iarna

Pentru ca de la inceputul toamnei si pana acum interesul clientilor pentru credite s-a mai diminuat, bancile s-au gandit la o strategie pentru sarbatorile de iarna prin care sa atraga un volum cat mai mare de clienti. Si cum experienta anilor trecuti a aratat ca in aceasta perioada vanzarile au tendinta sa creasca si cu

Pentru ca de la inceputul toamnei si pana acum interesul clientilor pentru credite s-a mai diminuat, bancile s-au gandit la o strategie pentru sarbatorile de iarna prin care sa atraga un volum cat mai mare de clienti. Si cum experienta anilor trecuti a aratat ca in aceasta perioada vanzarile au tendinta sa creasca si cu 15%, bancile sunt determinate sa nu piarda niciun client. Astfel, pana la finele anului se anunta oferte promotionale, prin care cheltuielile se reduc cu pana la 5% la creditele personale, cu 2% pentru impumuturile de locuinte si cu 3% pentru creditele auto. Multe dintre ofertele de credite incep sa fie insotite si de carduri, oferite gratuit si care sunt considerate noul trend in materie de produs bancar. Si chiar de sticle de sampanie, excursii in strainatate sau telefoane mobile.

Banca Comerciala Romana s-a pregatit sa-si ademeneasca clientii cu o oferta promotionala la dobanda creditelor. Produsul scos la inaintare pe acest final de an este creditul de nevoi personale in lei, Divers Extra BCR. Creditul are un prag de 10.000 de euro (sau echivalentul in lei) ca suma maxima care poate fi imprumutata, restituibila in 10 ani. Pe intreaga perioada de campanie dobanda anuala la acest produs bancar va fi de 11,4% in cazul creditelor pe termen scurt si de 11,9% pentru optiunea unui credit pe termen mediu si lung. Ambele dobanzi sunt revizuibile semestrial, iar DAE ajunge la 17,64%, in cazul unui credit de 35.000 RON, pe o perioada de 120 luni. Ce altceva mai este nou la acest produs? Pe langa dobanzile promotionale, comisionul de urmarire al riscurilor a scazut de la 0,28% pana la 0,20%, asigurare de viata obligatorie este acum oferita gratuit de BCR, clientii pot castiga in fiecare zi a campaniei unul din cele 91 de premii, in valoare neta de 1.500 lei fiecare, iar rata lunara s-a redus si ea putin.

Dar aceasta nu este singura promotie marca BCR. Numai pentru sarbatorile de iarna banca va acorda un bonus de 2% tuturor posesorilor de carduri de credit si carduri de credit co-branded emise de BCR. Intre 1 decembrie si 31 ianuarie 2007 posesorii de carduri de credit BCR MasterCard si de carduri co-branded BCR MasterCard Altex, BCR VISA Depozitul de Calculatoare, BCR VISA UltraPRO, BCR MasterCard Media Galaxy si BCR MasterCard Praktiker vor putea beneficia de acest bonus in momentul platilor efectuate cu cardurile de credit si cardurile de credit co-branded, la cumpararea de bunuri si servicii de la oricare din cei 5.500 de comerciantii din reteaua BCR.

Si creditul de nevoi personale de la BRD este insotit de o oferta speciala de sarbatori. Astfel, pentru orice credit BRD Expresso contractat pana la 25 decembrie clientul va avea o perioada de gratie de o luna, rambursarea primei rate urmand sa fie platita dupa doua luni. Cat despre acest produs bancar, creditul Expresso este acordat in lei si euro, pe o durata de pana la zece ani.  Suma maxima care poate fi imprumutata este de maximum 40.000 lei sau 10.000 de euro si nu este necesar nici avans, nici giranti, nici ipoteca.  

O alta promotie ii vizeaza in mod special pe tinerii clienti ai BRD. Astfel, pana in 30 ianuarie 2007, se desfasora o campanie promotionala destinata posesorilor de carduri BRD-ISIC, BRD-ISIC STUDCARD si Sprint. Astfel, toti elevii si studentii care detin asemenea carduri emise de BRD – Groupe Societe Generale si care vor efectua, pe durata campaniei, cel putin cinci operatiuni in valoare de minim 10 RON/operatiune vor intra automat in tragerea la sorti din data de 14 februarie 2007. Fiecare cinci operatiuni vor însemna o noua participare la tragerea la sorti. Premiile oferite in cadrul campaniei constau in camere foto digitale, telefoane mobile cu camera, genti de voiaj oferite de Lamonza, legitimatii de reduceri ISIC, cadouri promotionale BRD, in valoare totala de aproximativ 13 500 EUR.

La randul sau, Raiffeisen Bank a pregatit pentru finalul acestui an o promotie interesanta atat pentru credite cat si pentru carduri. Astfel, la creditele de consum in lei, acordate prin partenerii principali ai bancii, clientul beneficiaza de o dobanda de 9.9% pe an, in scadare de la 15,9% pe an. Totodata, creditele de consum Raiffeisen Bank sunt extrem de accesibile prin documentatia simplificata, (doar buletinul si adeverinta de salariu sau talonul de pensie), iar costurile sunt formate doar din dobanda si comisionul unic de procesare. Acest credit promotional este disponibil direct in magazinele partenerilor strategici ai institutiie, din diverse domenii de activitate: hypermarketuri, retaileri de electronice, electrocasnice si produse IT&C, furnizori de produse pentru casa, amenajari imobiliare si bricolaj.

O alta oferta de care clientii Raiffeisen bank se pot bucura este creditul aniversar Raiffeisen Bank "5 ani Selgros" . Produs de creditare este oferit persoanelor fizice pentru a face cumparaturi in perioada sarbatorilor in orice magazin din reteaua Selgros. Promotia ofera o rata a dobanzii de numai 5% pentru primele 5 luni ale creditului de consum in lei (perioada maxima a acestuia este de 5 ani).

Promotiile se extind si asupra cardurilor de credit. Astfel, posesorii de carduri de credit Raiffeisen Bank (Standard, Gold, co-brand cu Vodafone) care utilizeza cardul de minimum trei ori in perioada 1 noiembrie – 31 decembrie 2006 pentru cumparaturi au sansa ca prin tragere la sorti sa castige o excursie la Viena (pentru detinatorul de card si 3 dintre prietenii sai) plus 1.000 de euro bani de buzunar sau unul dintre cele 3 premii a cate 500 euro (sau echivalentul in lei).

In urma cu cateva zile, si CEC si-a lansat propria promotie de reducere a dobanzilor la credite. Campania, denumita in mod sugestiv "Dobandica", desfasurata pana la 31.01.2007, vine in intampinarea clientilor sai cu o solutie de acoperire a cheltuielilor din perioada sarbatorilor de iarna. Partea cea mai buna este ca toate creditele acordate pana la aceasta data beneficiaza de promotie pana la 31 martie 2007. Concret, dobanda la creditele de consum Clasic si la cel de vacanta Turism s-a redus cu trei puncte procentuale, pana la 12% pe an, iar la creditele Ideal, pentru nevoi personale, dobanda este mai mica cu o marja variabila, cuprinsa intre 1,75% si 2,5%, in functie de suma imprumutata. In plus, toate dobanzile sunt variabile si incep de la 9,5% pe an. Totodata, CEC a anulat doar pentru aceasta perioada unele dintre comisioanele aplicate creditelor. Astfel, atat comisionul de analiza, cat si taxa de contraexpertiza sunt de 0%. Pe langa toate acestea, creditul de nevoi personale, Ideal Plus, are si comisionul de gestiune aplicabil lunar tot de 0%, pe intreaga perioada a promotiei.  

Maghiarii de la OPT Bank au fost in acest an cei care au spart gheata sezonului de iarna cu ofertele promotionale, lansate chiar din luna octombrie. La fel ca si BCR, si OTP a inceput din acest an sa promoveze si cardurile de consum, considerate ca fiind viitorul produselor bancare in materie de finantari de consum. Promotia de sarbatori a celor de la OTP vizeaza creditul ipotecar, care se va acorda pentru clientii care se grabesc sa il contracteze pana pe 31 decembrie. Perioada maxima de rambursare a creditului este de 30 de ani, la cu o dobanda anuala de 8,5% . In ceea ce priveste creditul pentru nevoi personale cu garantie ipotecara, acesta are o perioada maxima de rambursare de 20 de ani, cu o dobanda de 9%, iar la creditul pentru nevoi personale s-a stabilit pentru oferta de sarbatori, o perioada maxima de 7 ani la o dobanda de 10%. Aici DAE are valoarea egala cu 12,66% calculata pe o perioada de creditare de 7 ani, cu o rata a dobanzii de 10% pe an si un comision unic de acordare de 5,9%.

Si cei de la Volksbank vin cu o oferta promotionala la credite. In aceasta ordine de idei reprezentantii bancii au declarat ca pentru un client care va contracta acum un credit, costurile se pot reduce cu 3-5% pentru creditele de consum si auto, iar termenul de restituire a creditelor inpotecare a fost majorat la 30 de ani. Modificarile pe care Volksbank le-a realizat in acesta perioada se regasesc si in valoarea dobanzilor. Astfel, pentru depozitele in lei dodanda este de 8,51%, iar pentru cele in euro, ea este de 4,5%. Pana la finalul acestui an, la depozitele in euro dobanda calculata este fixa (4,5%), iar din ianuarie 2007 ea va fi calculata in functie de EURIBOR (3 luni) + 0,5%. Printre avantajele reamintite de  reprezentantii bancii se regasesc:·posibilitatea de a efectua depuneri si retrageri fara a pierde dobanda acumulata, banca nu solicita o suma minima de depunere, depozitul este destinat persoanelor fizice si juridice, si nu in ultimul rand, depozitul este disponibil atat pentru lei cat si pentru euro.

Finansbank se aliniaza trendului de sarbatori deschis de partenerele sale de pe piata bancara romaneasca si isi pregateste si ea sacul cu cadouri pentru clienti. Oferta acestui sezon se regaseste pe segmentul creditelor personale InstantFinans si InstantFinans Auto. Astfel, pana la 20.01.2007, cei care au nevoie de maximum 15.000 de euro (echivalentul in RON) pentru a-ti satisface orice dorinta legata de redecorarea casei, de concediul din aceasta iarna, de achizitia unei masini noi sau de orice altceva iti lipseste acum, poti apela la oferta Finansbank si sa obtii acest credit in cel mult 2 ore. Perioada de rambursare variaza in functie de preferinta clientului intre 6 luni si 10 ani, nu este necesar avans sau giranti, iar documentatia necesare este extrem de redusa: doar o adeverinta de salariu si o copie dupa cartea de munca. Dobanda la InstantFinans este de 11,90% pentru creditul in RON si de 9,90% la varianta euro, in timp ce DAE la lei este de 15,18% si de 12,82% pentru euro. Cat pentru Creditul InstantFinans Auto, la lei dobanda este de 10,90% si DAE are valoarea de 14%, iar la euro, dobanda este de 8,90%, in timp ce DAE urca pana la 11,68%.

Banca Romaneasca s-a gandit la randul ei la un cadou de sarbatori pentru clientii sai. Astfel, banca, membra a Grupului National Bank of Greece, a pregatit un pachet de creditare format dintr-un credit de nevoi personale si un card de credit gratuit. Creditul de nevoi personale care poate fi obtinut chiar si prin simpla apelare la numarul de telefon (021) 408.08.08, denumit „Creditul cu 10 pe linie” poate fi obtinut fara garantii, perioada de rambursare fiind de pana la 10 ani cu o limita de creditare de pana la 10.000 de euro. Toti cei care vor lua un astfel de credit pana in 31 decembrie 2006 vor primi card de credit oferit cadou in cadrul pachetului de creditare, prin care clientii vor beneficia de un disponibil de pana la 5.000 (echivalent lei). Marele avantaj oferit pentru platile la comercianti cu acest card este dobanda de 0% pentru sumele returnate in perioada de gratie de pana la 45 de zile.    

Varianta aleasa de ProCredit Bank pentru aceasta perioada consta in majorarea dobanzilor la depozitele la termen. Astfel, oferta adresata atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice, este disponibila pana la finele lunii decembrie, ofera sansa deschiderii unui Depozit Clasic in lei la termenele 3, 6 sau 12 luni cu o dobanda majorata la: – 8,15%i (la depozitele pe 3 luni), 8,20% (la depozitele pe 6 luni) si de 8,35% la depozitele pe un an. In plus, comision de administrare, de depunere si de retragere numerar este de 0%, in timp ce dobanda este fixa pe toata durata constiturii depozitului. In plus fata de dobanda majorata, ProCredit Bank ofera tuturor clientilor care isi deschid depozite in perioada sarbatorilor de iarna, un bonus care consta intr-un card de debit cu chip VISA Electron, fara comision de emitere.

Leumi Bank vine insa cu cea mai spumoasa promotie. Banca va oferi incepand de azi, 1 decembrie, cate o sticla de sampanie fiecarui client care va lua un credit de nevoi personale de pana in 10.000 euro (sau echivalentul in lei sau dolari). Aceasta promotie este valabila doar pana la 31 ianuarie 2007, iar creditul are o perioada de rambursare de 10 ani. Una dintre conditiile obligatorii este ca persoana contractanta sa aiba un venit minim de 200 euro pe familie sau de 150 euro, daca solicitantul este necasatorit. Nu sunt necesare garantii materiale, giranti sau contracte de ipoteca. Solicitantul poate veni doar cu buletinul si cu documentele prin care i se justifica veniturile. Dobanda anuala efectiva (DAE) pentru un astfel de credit luat pe termen maxim, este de 10,58% pentru valuta si 12,82% pentru lei.  

Ana Zidarescu
ana.zidarescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos