Bancile tempereaza recordurile negative inregistrate la Biroul de Credit

Bancile tempereaza recordurile negative inregistrate la Biroul de Credit

In urma cu cateva luni se inregistra un record absolut in materie de restante. Directorul Biroului de Credit, Serban Epure anunta in luna august ca in sistem este inregistrata o femeie din Brasov, care acumulase nu mai putin de 21 de restante la credite contractate de la 16 banci, toate aceste datorii fiind acumulate dupa

In urma cu cateva luni se inregistra un record absolut in materie de restante. Directorul Biroului de Credit, Serban Epure anunta in luna august ca in sistem este inregistrata o femeie din Brasov, care acumulase nu mai putin de 21 de restante la credite contractate de la 16 banci, toate aceste datorii fiind acumulate dupa aparitia Biroului. Intre timp acest avant al acumularii de datorii a fost temperat. Invitat la Money Channel, Serban Epure a precizat ca, in acest moment, recordul celor inregistrati in baza de date a Biroului de Credit este detinut de catre o persoana fizica care are restante la (numai) 13 participanti.

De asemenea, Şerban Epure a aratat ca in baza de date a Biroului de Credit sunt inregistrate si aproximativ 50-60.000 de persoane care au restante la doi sau mai multi participanti. La sfarsitul lunii iulie, baza de date a institutiei inregistra aproape 51.000 de debitori cu restante curente la 2 banci, 11.500 de persoane cu restante la 3 bani, 3.000 la 4 banci, iar 950 aveau datorii neplatite la 5 banci.

Valoarea restantelor inregistrate la plata creditelor este de aproximativ 1% din valoarea acestora, ceea ce inseamna ca nu sunt motive de ingrijorare, dar nu trebuie sa se renunte la prudentialitate, declara directorul Biroului de Credit.

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos