Bancile sunt invitate sa iasa cu produsele pe strada

Bancile sunt invitate sa iasa cu produsele pe strada

Gradul de bancarizare va creste semnificativ daca bancile vor "iesi cu produsele pe strada", intrucat clientii aleg rar sa mearga in sucursale pentru a cere informatii despre noile servicii si produse, a declarat Ruxandra Avram, sef Serviciu Directia de Stabilitate Financiara BNR, potrivit Mediafax. "Apropo de bancarizare, sa crestem numarul de persoane care sunt clienti

Gradul de bancarizare va creste semnificativ daca bancile vor "iesi cu produsele pe strada", intrucat clientii aleg rar sa mearga in sucursale pentru a cere informatii despre noile servicii si produse, a declarat Ruxandra Avram, sef Serviciu Directia de Stabilitate Financiara BNR, potrivit Mediafax. "Apropo de bancarizare, sa crestem numarul de persoane care sunt clienti bancari, eu zic ca este momentul cel mai bun. Trebuie inceput prin instrumentele oferite (…) Trebuie iesit in fata cu produsul si acesta trebuie sa apara undeva pe strada, in piata, pentru ca nu vine clientul la ghiseu sa intrebe «Ce produse mai aveti?». Trebuie sa le vada foarte clar undeva si atunci bancarizarea va creste in proportii mult mai mari", a spus Avram, in cadrul unui eveniment organizat de Finmedia.

Ea a adaugat ca bancile trebuie sa lanseze produse in linie cu asteptarile noilor generatii, exemplificand ca tinerii isi doresc carduri, inclusiv pentru a merge in cluburi fara a mai avea grija banilor in numerar, sau pentru accesa o serie de pagini de web. Oficialul BNR a aratat ca institutiile de plata, precum societatile de transfer de bani, sunt genul de companii financiare care practica o apropiere mai mare fata de clienti, venind in intampinarea lor. "Institutiile de plata trebuie sa traiasca si ele, sunt banci care se plimba pe strada, fiind mai aproape de clientii nebancarizati", a mai spus oficialul BNR. Avram a precizat ca in prezent exista solicitari fie de autorizare directa a unor institutii de plata, fie de transfer a unor institutii financiare nebancare in institutii de plata.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos