Bancile se indreapta spre un nou model de business. Care sunt riscurle

Bancile se indreapta spre un nou model de business. Care sunt riscurle

Cele mai importante trei riscuri sub controlul bancilor sunt stirbirea reputatiei, frauda angajatilor si incapacitatea de a retine cei mai buni oameni, releva un raport al celui mai mare broker de asigurari din lume, AON, prezentat marti seara in cadrul conferintei "Atentie, riscurile nu sunt in criza", organizat de AON Romania si Institutul Bancar Roman.

Cele mai importante trei riscuri sub controlul bancilor sunt stirbirea reputatiei, frauda angajatilor si incapacitatea de a retine cei mai buni oameni, releva un raport al celui mai mare broker de asigurari din lume, AON, prezentat marti seara in cadrul conferintei "Atentie, riscurile nu sunt in criza", organizat de AON Romania si Institutul Bancar Roman. Studiul pune pe primele trei locuri intr-un top 10 al riscurilor globale, aflate sub controlul bancilor sau nu, incetinirea cresterii economice, schimbarile legislative si disponibilitatea capitalului.

Petru Rares, presedintele Institutului Bancar Roman, sustine ca industria bancara se indreapta spre o schimbare a modelelor de business, iar riscurile sunt in crestere.

"S-au format doua grupe mari de bancheri. Pe de o parte sunt bancherii care au aruncat pe piata produsele toxice, care au creat securitizari, pe de alta parte sunt bancherii comerciali, care au suportat efectele negative. Industria financiara, a produselor derivate, a ajuns la 600 trilioane de dolari, de 9-10 ori mai mult decat PIB-ul global. Lumea va fi de acum martora unui tsunami de reglementari globale, iar pentru bancheri etica si profesionalismul vor fi doua cuvinte cheie", a spus Rares la seminar.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos