Bancile romanesti listate sunt de 6-7 ori mai scumpe decat valoarea contabila

Bancile romanesti listate sunt de 6-7 ori mai scumpe decat valoarea contabila

Titlurile celor trei banci listate in Romania se tranzactioneaza la un pret de sase – sapte ori mai mare decat valoarea contabila ceea ce reprezinta una din cele mai mari valori din regiune, a declarat vineri, Jacob Grapengiesser, administrator de fonduri la East Capital. East Capital si-a vandut detinerea la Banca Transilvania si a cumparat

Titlurile celor trei banci listate in Romania se tranzactioneaza la un pret de sase – sapte ori mai mare decat valoarea contabila ceea ce reprezinta una din cele mai mari valori din regiune, a declarat vineri, Jacob Grapengiesser, administrator de fonduri la East Capital. East Capital si-a vandut detinerea la Banca Transilvania si a cumparat actiuni la o banca din Serbia pe care a platit mult mai putin, a mai spus Grapengiesser. Pretul platit pentru o actiune a fost de 1-1,5 ori mai mare decat valoarea contabila.

Sectorul bancar este unul dintre cele mai interesante pentru investitiile efectuate de East Capital. Fondul detine 0,1% din capitalul Erste Bank, care le ofera expunere la actiunile bancare. Fondul are detineri si in titlurile societatilor de investitii financiare.

Investitiile East Capital in Romania s-ar putea dubla in maxim trei ani in conditiile in care piata se va dezvolta potrivit estimarilor companiei. East Capital este o societate independenta de administrare a fondurilor deschise de investitii, specializata in pietele est europene de capital, cu active nete de peste 3,8 miliarde Euro si are o baza de clienti care trece de 250.000, diversificata din punct de vedere geografic.

Investitiile East Capital in Romania depasesc 124 milioane dolari, iar principalele investitii sunt Petrom, Impact si SIF-uri, dar piata romaneasca prezinta un interes sporit pentru companie dupa aderarea la UE. Peste 40,1% in sectorul petrol si gaze naturale, 25% in SIF-uri, si 24% in titluri imobiliare. Fondul detine actiuni la 27 de companii listate.

Fondurile de investitii administrate de East Capital sunt: East Capital Russian Fund, East Capital Baltic Fund, East Capital Eastern European Fund, East Capital Balkan Fund si East Capital Turkish Fund.

Sursa: NewsIn

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos