Bancile renunta la comisioanele de retragere numerar la depozite

Bancile renunta la comisioanele de retragere numerar la depozite

Avide dupa bani, institutiile de credit se caznesc sa gaseasca solutii pentru a ajunge la economiile populatiei. Cum romanii nu se prea inghesuie sa-si transforme banii agonisiti in depozite la termen, bancile au lansat pe piata servicii si produse care mai de care mai atractive. De obicei, principala atractie o constituie dobanda platita clientului pentru

Avide dupa bani, institutiile de credit se caznesc sa gaseasca solutii pentru a ajunge la economiile populatiei. Cum romanii nu se prea inghesuie sa-si transforme banii agonisiti in depozite la termen, bancile au lansat pe piata servicii si produse care mai de care mai atractive. De obicei, principala atractie o constituie dobanda platita clientului pentru economiile sale. Bancile stiu acest lucru si, in consecinta, au crescut progresiv dobanzile la depozite, avand in acest moment produse remunerate si cu 16-17% pe an pentru economiile in lei. Dincolo de aceasta competitie acerba pe pret, unele banci si-au indreptat atentia si spre costurile economisirii cu scopul de a face aceste produse cat mai convenabile.

In acest sens, cateva institutii de credit au decis sa renunte la comisionul de retragere numerar perceput persoanelor care-si scot banii din contul de depozit ajuns la termen. Aceasta taxa este in cazul majoritatii bancilor de 0,5% din suma retrasa. Chiar daca la prima vedere pare un comision mic, avand in vedere ca el se aplica la toata suma din cont (banii tai plus dobanda castigata) realizezi importanta acestei taxe. Tocmai de aceea, banci precum Alpha Bank, Banca Carpatica, Emporiki Bank, Banca Romaneasca sau Piraeus Bank, au decis sa renunte la comisionul de retragere numerar sau sa lanseze produse speciale care nu sunt purtatoare ale aceastei taxe. Interesant este faptul ca bancile in cauza nu percep comisionul de retragere numerar pentru produsele de economisire numai in anumite conditii, respectiv daca banii sunt ridicati la data maturitatii depozitelor si daca produsele au un termen de maturitate mai mare de o luna. In unele cazuri, precum Alpha Bank, este eliminata conditia privind limita minima de maturitate pentru a beneficia de comision zero.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos