Bancile reincep ofensiva pe economisire

Bancile reincep ofensiva pe economisire

Ultimele mutari operate de institutiile de credit autohtone arata un apetit crescut al acestora pentru activitatea de economisire. In ultimul timp, trei dintre cele mai importante banci – BCR, Banca Transilvania si Millennium Bank – au majorat dobanzile pentru depozite sau au lansat noi produse de economisire. BCR ofera dobanzi de pana la 8% Banca

Ultimele mutari operate de institutiile de credit autohtone arata un apetit crescut al acestora pentru activitatea de economisire. In ultimul timp, trei dintre cele mai importante banci – BCR, Banca Transilvania si Millennium Bank – au majorat dobanzile pentru depozite sau au lansat noi produse de economisire.

BCR ofera dobanzi de pana la 8%

Banca Comerciala Romana (BCR) ofera, in perioada 14.06 – 1.07 dobanzi de pana la 8% p.a la depozitele la termen, in lei, cu scopul incurajarii economisirii prin intermediul depozitelor la termen si al activarii conturilor de salarii si a platilor facturilor prin intermediul Direct Debit. Astfel, dobanda pentru depozitul in lei, la termen de 2 luni este de 7,5% p.a. Clientii care primesc salariul intr-un cont deschis la BCR si au si serviciul Debit Direct beneficiaza de o dobanda de 8% p.a. pentru depozitele la termen de 3 luni in lei. Depozitiele la termen in lei sau euro cu o maturtitare de pana la 12 luni, deschise prin intermediul 24 Banking BCR (Click 24 Banking BCR si Alo 24 Banking BCR) au un bonus de dobanda de 0.25 p.p. pentru depozitele in lei, respectiv 0.15 p.p. pentru depozitele in EUR.
 
„Oferta BCR pentru depozitele la termen este foarte atractiva, in linie cu politica bancii de incurajare a economisirii. Mai mult, oferim avantaje suplimentare clientilor care folosesc si alte produse ale bancii, cum ar fi debitul direct sau canalele alternative. De asemenea, vrem sa le multumim si clientilor fideli, si le oferim bonusuri de dobanda mai mari”, a declarat Sorin Mititelu, director executiv Dezvoltare Afaceri si Produse Retail, BCR. Pe langa dobanda extrem de competitiva, depozitele BCR mai au si avantajul unei dobanzi fixe, care asigura un randament bun indiferent de fluctuatiile ratelor de dobanda din piata. Suma minima pentru deschiderea unui depozit la BCR este de 1000 RON, respectiv 500 EUR.

Banca Transilvania a majorat dobanzile la depozite

Banca Transilvania incurajeaza economisirea, majorand dobanzile la Depozitul Contul de Economii – constituit in lei, precum si la Depozitul la termen cu acumulare – in euro, pentru persoanele fizice, a anuntat institutia de credit. Depozitul Contul de Economii, constituit in lei, are acum dobanzi mai mari cu 0,5% pe an, si anume: 6% – pentru sume intre 1.000 lei si 9.999 lei, 6,5% – pentru depozite intre 10.000 lei si 99.999 lei, respectiv 6,75% – pentru economii  intre 100.000 si 499.999 lei.
In ceea ce priveste Depozitul la termen cu acumulare, in euro, Banca Transilvania creste dobanda aferenta cu 0,25% pe an. Prin urmare, pentru sume cuprinse intre 1.000 si 24.999 euro, dobanda practicata de BT este de 3%; pentru depozite cuprinse intre 25.000 si 99.999 euro dobanda este de 3,50%, iar clientii care economisesc peste 100.000 euro primesc o dobanda de 4% pe an. Prin majorarea dobanzilor la depozite, Banca Transilvania doreste sa isi protejeze clientii in fata inflatiei si le asigura obtinerea de randamente real pozitive.

Nou de la Millennium Bank: dobanzi de pana la 13% pentru economiile in lei

Clientii Millennium Bank pot economisi acum cu dobanzi de pana la 13% pe an, alegand noul Depozit Ascendent in lei. Noul depozit, constituit pe o perioada de sase luni, ofera o dobanda progresiva, care incepe de la 6% pentru prima luna si creste lunar, pana la 13% pentru a sasea luna. Dobanda pentru fiecare luna poate fi capitalizata sau transferata in contul curent, in functie de nevoile clientului. De asemenea, clientii pot denunta in avans depozitul, in orice moment, fara sa piarda dobanda acumulata in luna anterioara.

Millennium Bank isi propune sa devina un partener performant pentru clientii sai, in ceea ce priveste economisirea, oferindu-le o gama variata de produse care raspund nevoilor lor. Noul Depozit Ascendent urmeaza aceasta strategie, incurajand si, in acelasi timp, rasplatind economisirea pe termen mediu”, a declarat Eliza Erhan, Director Dezvoltare Produse Retail la Millennium Bank Romania. Depozitul Ascendent este disponibil in lei, iar suma minima pentru deschiderea acestuia este de 500 RON. Clientii beneficiaza de comision zero pentru deschiderea si administrarea depozitului.

Produsele de economisire Millennium Bank sunt disponibile in RON, EUR si USD, pe perioade cuprinse intre una si 12 luni. Banca ofera dobanzi mai mari cu 0,25% pentru depozitele in RON si EUR deschise prin intermediul serviciului Internet Banking. Valoarea dobanzilor oferite prin Internet Banking variaza intre 7% si 8,25% pentru lei si intre 3,25% si 3,5% pentru euro. Depozitele constituite in sucursale ofera dobanzi cuprinse intre 6,75% si 8% pentru lei si intre 3 si 3,25% pentru euro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos