Bancile pun mana de la mana pentru un recuperator

Bancile pun mana de la mana pentru un recuperator

Pe piata romaneasca ar putea aparea o noua companie de colectare a debitelor provenite din sistemul bancar, denumita Creditban. Propunerea vine din partea companiei de colectare debite Urban si Asociatii … si este adresata bancilor comerciale si altor societati de credit interesate. Pe piata colectarii debitelor din Romania exista deja 3 – 5 jucatori importanti.

Pe piata romaneasca ar putea aparea o noua companie de colectare a debitelor provenite din sistemul bancar, denumita Creditban. Propunerea vine din partea companiei de colectare debite Urban si Asociatii … si este adresata bancilor comerciale si altor societati de credit interesate. Pe piata colectarii debitelor din Romania exista deja 3 – 5 jucatori importanti. Cu toate acestea, sunt de parere initiatorii proiectului, sistemele de colectare a debitelor au anumite carente. … Mai mult, procedurile si practicile de utilizare de aceste societati sunt neunitare.

Creditban va urmari colectarea debitelor provenite din creditele de consum, cele ipotecare, si in general pentru orice forma de credit. Compania va fi organizata sub forma unei societati de actiuni pentru inceput de tip inchis insa cu posibilitatea ulterioara a inscrierii acesteia la Bursa de Valori. Actionari vor fi societatile bancare interesate – in cotelele ce se vor stabili – si compania Urban si Asociatii. Aceasta este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata recuperarii de creante, cu o vasta experienta, urmand a asigura know-how-ul acestui proiect, logistica si capitalul uman. Printre clientii Urban si Asociatii se numara Volksbank, Altex, Domo Flanco, Michellin sau Societatea Romana de Televiziune si cea de Radiodifuziune.

Pentru noua companie se vor stabili anumite proceduri de colectare a debitelor, acestea urmand sa fie supuse dezbaterii si aprobarii tuturor actionarilor, astfel incat sa se formeze si stabileasca o practica de lucru unitara in ceea ce priveste procedura de colectare amiabila a debitelor, la nivelul tuturor creditelor provenite din sistemul bancar.

Mai mult, Creditban ar urma sa lucreze in directa relatie si parteneriat cu Biroul de Credit. Initiatorul proiectului, firma Urban si Asociatii, spera ca societatea sa atraga in sistem si creditele provenite din sectorul telefoniei mobile, fixe, companiilor de utilitati, a celor de credit de consum si societatilor de leasing. Necesitatea integrarii in sistemul colectarii informatiilor a acestui tip de societati a fost subliniata si de directorul Biroului de Credit, Serban Epure. Acesta a declarat pentru BankingNews ca societatea pe care o conduce va semna anul acesta parteneriate cu doua societati de telefonie mobila si a subliniat importanta participarii in sistem a societatilor de recuperare a creantelor.

Printre obiectivele proiectului se numara si interconectarea informatica a sistemului informational al Creditban cu sistemul Biroului de Credit si cu sistemele locale informatice ale tuturor magazinelor si retelelor de magazine din Romania care practica sistemul vanzarilor in rate , al operatorilor de telefonie, utilitati si altele. In masura in care sistemul se va dovedi viabil, acesta se va extinde si pe alte piete din regiune, au in vedere initiatorii proiectului Creditban.

Potrivit Ziarului Financiar, compania Urban si Asociatii a fost achizitionata pentru 2 milioane de dolari de una din diviziile grupului austriac Erste, proaspatul proprietar al BCR. Informatia a fost confirmata pentru BankingNews de catre reprezentantii societatii. Compania Urban si Asociatii are 180 de angajati si si o cifra de afaceri de peste un milion de euro. Volumul creantelor recuperate in 2005 a fost de peste 15 milioane de euro.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu @ bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos