Bancile platesc mai bine pentru economiile populatiei si firmelor

Bancile platesc mai bine pentru economiile populatiei si firmelor

Inceputul acestei toamne vine cu noi majorari ale dobanzilor la depozitele in lei si valuta. Astfel, pentru a stimula economisirea si a creste volumul lichiditatilor atrase, trei dintre jucatorii de pe piata au operat asemenea modificari, atat pentru depozitele populatiei cat si cele ale companiilor. Este vorba de Banca Transilvania, GarantiBank si Libra Bank. In

Inceputul acestei toamne vine cu noi majorari ale dobanzilor la depozitele in lei si valuta. Astfel, pentru a stimula economisirea si a creste volumul lichiditatilor atrase, trei dintre jucatorii de pe piata au operat asemenea modificari, atat pentru depozitele populatiei cat si cele ale companiilor. Este vorba de Banca Transilvania, GarantiBank si Libra Bank. In prezent dobanzile platite pentru depozitele la termen in lei ajung pana la 12% pe an, in timp ce in euro acestea au valori de pana la 6,25% pe an.

In cazul Bancii Transilvania majorarile au fost facute doar pentru depozitele in lei. Banca a marit incepand cu data de 2 septembrie, dobanzile la majoritatea depozitelor in lei, cu 0,5%. Pentru depozitele clasice constituite pe o luna, atat de populatie, cat si de companii, banca plateste o dobanda de 9,5% pe an, in timp ce pentru plasamentele facute pe 3, 6, 9 si 12 luni, dobanzile au ajuns pana la 10% pe an. De asemenea, banca a majorat si dobanzile la depozitele Revolving, care au aceeasi valoare indiferent de perioada de constituire, de 9,75% pe an, plus dobanda la vedere de 0,25% pe an. Suma minima de constiture a unui depozit de catre persoanele fizice este de 100 de lei si de 2.500 de lei in cazul firmelor.

Depozitul Anotimpuri, constituit pe 45 de zile, este bonificat cu o dobanda de 11,25% pe an. De asemenea, la depozitele constituite pe perioade de 111 zile si pe 210 zile, dobanda a urcat la 12% pe an, respectiv 10,5% pe an. Cei care vor face plasamente pe 18 si 24 luni vor beneficia de o dobanda anuala de 9,5% si respectiv 9,75 la suta pe an, care sunt calculate si platite trimestrial. Pentru depozitul Kid Cont, cu acumulare, constituit in lei, banca plateste o dobanda de 10% pe an. Banca percepe un comision la deschiderea de cont de 3 lei pentru populatie, 5 lei pentru asociatiile non-profit si 10 lei pentru companii. Depunerile de numerar in contul propriu nu se comisioneaza. Ridicarile de numerar lei se comisioneaza cu 0,35% pentru populatie si cu 0,55% pentru companii. Pentru constituirea unui depozit, atat in lei, cat si in valuta, banca nu percepe nici un comision suplimentar. In cazul lichidarii depozitului inainte de termen, banca acorda dobanda la vedere pe perioada mentinerii banilor.

Si Libra Bank a majorat dobanzile la depozite in lei, cat si euro, cu pana la 1,3 puncte procentuale. In cazul depozitelor constituite in lei, la termen, cu dobanda fixa si plata la scadenta, dobanzile au valori cuprinse intre 10,5% pe an, pentru plasamentele la o luna, si 11,5% pe an, pentru cele la sase si noua luni. Pentru depozitele in euro, cu dobanda fixa si plata la scadenta, dobanzile variaza intre 4,8% pe an pentru depozitele la o luna si 6,25% pe an pentru cele constituite pe trei ani. Totodata, banca a marit la 9,5% pe an dobanda acordata posesorilor cardului de economii Libra Mix, pentru o suma de cel putin 500 de lei postrata pe card. Banca nu percepe comision la emiterea cardului, nici la platile la comerciantii din tara si din strainatate. De asemenea, cardul ofera posibilitatea descoperirii de cont.

In cazul depozitului Partener, cu asigurare de viata la Allianz-tiriac Asigurari, Libra Bank plateste o dobanda de 11,5% pe an, pentru plasamentele la termen de sase luni, si la 11,25%, pe an, pentru cele la tremen de 12 luni. Produsul este un depozit in lei, la termen, cu dobanda fixa si plata la scadenta. Polita de asigurare acopera riscul de deces din orice cauza si este valabila pe perioada de constituire a depozitului, suma asigurata fiind egala cu valoarea depozitului constituit. Banca impune un sold minim pentru obtinerea acetei dobanzi, de 150 lei, iar valoarea maxima a sumei depozitate poate fi pana la 87.500 lei.

Turcii de la Garanti Bank au majorat cu 0,25% dobanzile la toate depozitele, in lei sau valuta, pentru clientii noi ai bancii, noile dobanzi aplicandu-se pentru orice perioada de constituire a depozitului. Astfel, banca ofera populatiei dobanzi cuprinse intre 10,75% si 11,50% la economiile lei, in functie de perioada de constituire a depozitului, fixa pe parcursul intregii perioade. Pentru depozitele in euro, dobanzile variaza intre 5,25% si 5,75% pe an, iar pentru cele in dolari intre 3,25% si 3,75% pe an, in functie de perioada de constituire. Depozitele sunt reinnoite automat la scadenta, pe aceeasi perioada ca si cea a depozitului initial, la dobanda in vigoare la data reinnoirii. Dobanda acumulata poate fi capitalizata sau transferata in contul curent. Cei care vor alege sa depuna economiile la aceasta banca trebuie sa stie ca pot beneficia de aceste dobanzi pana la sfarsitul acestui an.

Ludmila Cucia 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos