Bancile platesc cu peste 7% economiile de pe card

Bancile platesc cu peste 7% economiile de pe card

Una dintre cele mai interesante optiuni pe care le ofera bancile celor care cauta flexibilitate in economisire este contul curent cu dobanda apropiata de cea a unui depozit, la care se ataseaza un card. Aceasta este o oferta trei in unu: clientul beneficiaza de avantajele unui cont curent, avand posibilitatea sa retraga si depuna bani

Una dintre cele mai interesante optiuni pe care le ofera bancile celor care cauta flexibilitate in economisire este contul curent cu dobanda apropiata de cea a unui depozit, la care se ataseaza un card. Aceasta este o oferta trei in unu: clientul beneficiaza de avantajele unui cont curent, avand posibilitatea sa retraga si depuna bani fara restrictii, in al doilea rand sumele din cont sunt bonificate cu dobanzi caracteristice depozitelor la termen, si nu in ultimul rand, clientul poate dispune de bani oricand, prin intermediul cardului.

Un astfel de produs a fost introdus pe piata romaneasca cu ceva ani in urma de ING Bank. In ultima perioada, numeroase banci au venit pe piata cu oferte atragatoare de conturi de economii, iar o parte dintre ele ofera si posibilitatea atasarii unui card acestui cont. Cardul Cont’Rol de la ING ramane in continuare una dintre cele mai atragatoare oferte de pe piata, insa ca nivel al dobanzilor a fost depasit de banci mai mici, precum Libra Bank, dar si de jucatori importanti, precum Bancpost, care incearca sa castige o parte importanta din aceasta piata.

Cea mai mare dobanda, la lei, pentru banii de pe card este in acest moment 7,5% si este oferite de Bancpost, prin nou-lansatul cont de economii ‘Perfect’. Ca orice cont de economii veritabil, produsul Bancpost nu se impoziteaza, asa ca, scrie banca, dobanda de 7,5% este echivalentul unei dobanzi de 8,93% pentru un depozit la termen. Pentru a elimina indoielile in privinta ofertei imbatabile ca pret cu care au iesit pe piata, cei de la Bancpost au lansat si o promotie, importata direct din practica hypermarketurilor: „Daca gasesti un produs similar mai profitabil, iti asiguram acelasi profit”. Clientii care si-au deschis un cont de economii la Bancpost au timp pana la 31 martie, data limita a promotiei, sa gaseasca o oferta mai avantajoasa.

Contul ‘Perfect’ de la Bancpost are atasat un card de debit Visa. De asemenea, la deschiderea contului se poate solicita si un card de credit, tot Visa, care se ofera fara taxa de emitere. Dobanda de 7,5% se aplica indiferent de suma din cont.

Oferta celor de la Libra Bank este cardul de economii Libra Mix, pentru care a majorat la inceputul acestei saptamani dobanda. Astfel, pentru sumele in lei din cont banca plateste acum o dobanda de 7,25%. Trebuie insa ca suma sa fie mai mare de 500 de lei, caci altfel se aplica dobanda de la contul curent, de 0,5%. Cardul este emis sub sigla Visa si poate fi utilizat si in strainatate si pe Internet. La cerere si in functie de eligibilitatea, banca ofera si optiunea de overdraft, prin care se pot imprumuta echivalentul a trei salarii, nu mai mult insa de 17.500 lei.

De curand, si oferta ING pentru cardul si contul Cont’Rol a beneficiat de un upgrade: dobanda a crescut de la 5,9% la 7%. Intocmai ca la Bancpost, aceasta dobanda se aplica de la primul leu. Celor care vor sa dispuna de sume suplimentare, banca le pune la dispozitie linia de credit Extra’Rol, prin care se pot primi pana la 3 salarii, in limita de 30.000 de lei.

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos