Bancile pentru Locuinte si-au facut asociatie

Bancile pentru Locuinte si-au facut asociatie

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte (HVB BpL) au decis infiintarea Asociatiei Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania (ABDLR) in scopul promovarii si dezvoltarii economisirii-creditarii in sistem colectiv pentru domeniul locativ, dar si pentru acordarea de consultanta si consiliere persoanelor interesate de acest sistem in Romania. "Prin infiintarea Asociatiei Bancilor pentru Domeniul

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte (HVB BpL) au decis infiintarea Asociatiei Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania (ABDLR) in scopul promovarii si dezvoltarii economisirii-creditarii in sistem colectiv pentru domeniul locativ, dar si pentru acordarea de consultanta si consiliere persoanelor interesate de acest sistem in Romania.

"Prin infiintarea Asociatiei Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania incercam sa promovam interesele bancilor pentru locuinta printr-o singura voce. Este inca nevoie de un efort sustinut pentru dezvoltarea sistemului de economisire-creditare pentru domeniul locativ in Romania. In plus, experienta altor tari arata ca o astfel de asociatie are o contributie mult mai eficienta in activitatea de promovare decat daca acest lucru ar fi facut de fiecare institutie in parte. Suntem la inceput, avem planuri concrete de actiune si speram, ca in viitor, sa avem cat mai multi membri", a declarat Ionut Costea, presedintele ABDLR si CEO Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

“Infiintarea Asociatiei bancilor pentru locuinte a fost necesara datorita particularitatilor pe care bancile noastre le detin fata de bancile universale“ a afirmat Petre Tulin, Presedintele HVB Banca pentru Locuinte si Vicepresedinte al Asociatiei. “Chiar daca momentan asociatia noastra reuneste doar doua entitati, cat de curand, numarul membrilor va creste, marind forta si prestigiul organizatiei noastre”.

Asociatia este reprezentata de un Presedinte si respectiv un Vicepresedinte, fiecare ales pentru un mandat de un an, prin rotatie, dintre membrii Asociatiei. Primul Presedinte al ABDLR este domnul Ionut Costea, respectiv Vicepresedinte – domnul Petre Tulin. Sediul Asociatiei este in strada Berzei nr.4.

Produsele de economisire – creditare sunt relativ noi pe piata bancara romaneasca, aparute in 2004 si promovate de bancile pentru locuinta. In Romania, in prezent există doua astfel de banci, Raiffeisen Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte.

Filozofia produselor consta in combinarea unei etape de economisire cu una de creditare. In acest sens, cei care incheie contracte de economisire-creditare trebuie sa economiseasca o perioada de timp dupa care pot obtine credite cu dobanzi foarte avantajoase, mult sub nivelul pietei.

Pe toată perioada de economisire, clientii primesc la soldul economisit o prima de stat, care in acest moment este de 15% pe an, dar nu mai mult de 150 de euro, si o dobanda oferita de banca. Creditele obtinute pot fi folosite doar pentru imbunatatirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, contructie sau cumparare de locuinte. In tarile europene aceste produse au fost foarte bine primite. Pana in prezent au fost incheiate 45 milioane de contracte de economisire-creditare, dintre care sase milioane numai anul trecut. Atat Raiffeisen Banca pentru Locuinte S.A. cat si HVB Banca pentru Locuinte S.A. sunt membre ale Federatiei Europene a Bancilor de Economisire Creditare.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos