Bancile nu vor sa mai finanteze proiecte imobiliare daca piata nu se va imbunatati

Bancile nu vor sa mai finanteze proiecte imobiliare daca piata nu se va imbunatati

Tot mai multe banci se tem sa mai acorde credite dezvoltatorilor in noile conditii ale pietei imobiliare. Criza financiara internationala a creat panica in sectorul de profil din Romania, multe dintre proiectele anuntate pentru anul viitor fiind stopate din cauza incertitudinii. Practic, in acest moment piata imobiliara este pe rosu, in principal din cauza lipsei

Tot mai multe banci se tem sa mai acorde credite dezvoltatorilor in noile conditii ale pietei imobiliare. Criza financiara internationala a creat panica in sectorul de profil din Romania, multe dintre proiectele anuntate pentru anul viitor fiind stopate din cauza incertitudinii. Practic, in acest moment piata imobiliara este pe rosu, in principal din cauza lipsei cumparatorilor, care nu se mai inghesuie sa achitioneze locuinte in speranta ca preturile se vor diminua. Bancile au sesizat aceasta situatie si, in consecinta, se gandesc de doua ori inainte de a finanta un proiect imobiliar. Marinel Burduja, prim-vicepresedintele Raiffeisen Bank, a precizat pentru Newsin ca banca va renunta la finantarea proiectelor imobiliare in Romania anul acesta si in 2009, daca nu va observa imbunatatirea conditiilor pietei, in prezent stopand si proiectele pe care le avea in pregatire in vara.

Raiffeisen Bank a anulat finantarile proiectelor imobiliare pe care le planuia la finalul acestei veri, in valoare de 600 de milioane euro. Portofoliul de credite pe acest segment al bancii a ramas la nivelul de la sfarsitul verii, de 400 milioane euro, a spus Burduja. "Atata timp cat nu mai exista cerere la fel de mare, nici Raiffeisen Bank nu mai finanteaza. Am ales sa ramanem la proiectele pe care le-am aprobat deja", a adaugat prim-vicepresedintele Raiffeisen Bank Romania. Totodata, Burduja spune ca investitiile in proiectele imobiliare nu mai sunt o prioritate pentru Raiffeisen Bank nici in 2009. "Vom finaliza aceste investitii aprobate, dar nu incepem alte proiecte nici anul viitor, daca actualele conditii din piata nu se vor imbunatati. Am putea finanta daca va fi o cerere mai mare, insa vom fi prudenti", a declarat Burduja. In prezent, finantarile bancii indreptate spre proiecte imobiliare reprezinta aproximativ 20% din portofoliul de credite, iar din acestea, 60% sunt investitii in suprafete comerciale sau cladiri de birouri.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos