Bancile nu-si mai pot inscrie clientii in Biroul de Credit fara sa-i instiinteze

Bancile nu-si mai pot inscrie clientii in Biroul de Credit fara sa-i instiinteze

Clientii bancilor au castigat o noua batalie cu Biroul de Credit. Daca in 2007 s-a decis ca bancile sa nu mai raporteze la Biroul de Credit restantele mai mici de 10 lei, anul 2008 debuteaza cu noi informatii imbucuratoare pentru persoanele care vor sa contracteze un imprumut. Astfel, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor

Clientii bancilor au castigat o noua batalie cu Biroul de Credit. Daca in 2007 s-a decis ca bancile sa nu mai raporteze la Biroul de Credit restantele mai mici de 10 lei, anul 2008 debuteaza cu noi informatii imbucuratoare pentru persoanele care vor sa contracteze un imprumut. Astfel, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a hotarat cateva modificari legate de activitatea Biroului de Credit, favorabile in mod clar clientilor institutiilor bancare. Prima dintre aceste modificari, ce vor intra in vigoare incepand cu finalul lunii februarie 2008, obliga bancile sa notifice clientii pasibili de a fi inscrisi pe lista neagra a Biroului de Credit cu 15 zile inainte de termenul la care urmeaza sa se intample acest lucru. Modalitatile prin care institutiile de credit pot sa instiinteze clientii despre pericolul de a fi inclusi pe lista Biroului sunt in scris, telefonic, prin SMS sau e-mail.

Cea de-a doua decizie spune ca restantierii la banci, firme de leasing, de credite de consum sau asigurari cu intarzieri mai mari de 30 de zile vor ramane in baza de date a Biroului de Credit numai patru ani, fata de cinci ani cum este stabilit in prezent.

O alta modificare adusa prin decizia Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal este aceea ca Biroul de Credit va primi informatii, de la finele lunii februarie, numai de la institutiile financiare si de credit, precum si de la societatile de asigurari pentru produsele de tip credit. In concluzie, intentia operatorilor de telefonie mobila de a notifica la Biroul de Credit restantierii facturilor de plata cade, fiindu-le interzis prin lege acest lucru.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos