Bancile nu mai pot modifica comisioanele bancare pe perioada contractului fara acordul clientului

Bancile nu mai pot modifica comisioanele bancare pe perioada contractului fara acordul clientului

Modificarea comisioanelor stabilite în contractul de împrumut bancar şi introducerea de noi comisioane pe parcursul derulării contractului, fără acordul consumatorului, sunt interzise, iar modificarea dobânzii variabile se va face în funcţie de indicii de referinţă ai pieţei, a decis Guvernul. "Modificarea dobânzii variabile trebuie făcută în funcţie de indicii de referinţă ai pieţei, independent de

Modificarea comisioanelor stabilite în contractul de împrumut bancar şi introducerea de noi comisioane pe parcursul derulării contractului, fără acordul consumatorului, sunt interzise, iar modificarea dobânzii variabile se va face în funcţie de indicii de referinţă ai pieţei, a decis Guvernul. "Modificarea dobânzii variabile trebuie făcută în funcţie de indicii de referinţă ai pieţei, independent de voinţa băncii, iar în contract trebuie precizată şi formula concretă în funcţie de care se modifică aceşti indici de referinţă", a anunţat miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, preşedintele ANPC, Dan Vlaicu.

Totodată, nu pot fi modificate clauzele contractuale referitoare la costuri fără acceptul consumatorului.

Vlaicu a anunţat că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) va prelua atribuţiile de control de la Banca Naţională a României (BNR) în ceea ce priveşte creditul de consum şi a celui ipotecar.

Guvernul a decis miercuri şi modificarea legislaţiei privind serviciile imobiliare. Astfel, agenţii imobiliari trebuie să prezinte consumatorului, înainte de încheierea contractului, informaţii privind imobilul care va fi tranzacţionat: preţurile practicate în piaţă, situaţia juridică a imobilului, nivelul estimativ al costurilor care urmează să fie suportate de consumator, nivelul comisioanelor practicate de agenţia imobiliară, dar şi sursele de zgomot, umezeală sau poluare.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos