Bancile nu mai au sustinerea lui Basescu: Terminati cu dobanzile batjocoritoare

Bancile nu mai au sustinerea lui Basescu: Terminati cu dobanzile batjocoritoare

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca bancile nu vor mai avea un sustinator in persoana sefului statului pana nu reiau creditarea si nu coboara "batjocura din zona dobanzilor". Seful statului le-a spus agricultorilor prezenti la Simpozionul "Ziua Campului", care se desfasoara in Insula Mare a Brailei, ca a avut, miercuri, o intalnire cu reprezentantii principalelor

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca bancile nu vor mai avea un sustinator in persoana sefului statului pana nu reiau creditarea si nu coboara "batjocura din zona dobanzilor". Seful statului le-a spus agricultorilor prezenti la Simpozionul "Ziua Campului", care se desfasoara in Insula Mare a Brailei, ca a avut, miercuri, o intalnire cu reprezentantii principalelor banci din Romania, intalnire despre care spune ca a fost o mare dezamagire. seful statului le-a marturisit agricultorilor ca bancherii s-au comportat, in cadrul intalnirii, ca niste reprezentanti ai unor societati neperformante, care au nevoie de sprijinul statului. Presedintele a precizat ca, daca bancile nu devin responsabile si nu se angajeaza serios in reluarea creditarii, Guvernul va trebui sa gaseasca o alternativa.

De altfel, Basescu a precizat ca Guvernul si-a indeplinit partea sa de angajament in raport cu bancile, asa ca acum este randul bancherilor sa fie responsabili. "In mine nu mai au un sustinator pana nu incep sa se miste, nu reiau creditarea si nu coboara batjocura din zona dobanzilor", a declarat presedintele Traian Basescu.

Seful statului a spus ca justificarea bancilor pentru faptul ca asteapta in continuare sprijin din partea statului este faptul ca acestea au injectat bani in economia romaneasca. "Bancile au injectat bani in economia Romaniei, dar nu statul a facut ca datoriile pe termen scurt din mediul privat sa fie de 24-26 miliarde de euro, ci bancile", a spus presedintele.

Basescu le-a cerut bancilor sa gaseasca solutii sa se implice in finantarea domeniilor care au obtinut bani europeni. De asemenea, seful statului a precizat ca programul "Prima Casa" va curge in continuare, chiar daca bancile si-ar dori ca lichiditatile lor sa fie preluate in continuare de Ministerul de Finante si sa nu fie nevoie sa riste nimic, implicandu-se in proiecte care necesita creditare.

Presedintele a tinut sa explice ca un bancher adevarat nu asteapta ajutor din partea statului, ci se implica si in proiecte care poate nu aduc profituri atat de importante.

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, cu referire la intalnirea pe care a avut-o la pranz cu reprezentantii principalelor banci, ca reactia acestora este "incorecta" si a precizat ca, desi le-a propus un parteneriat, nu a auzit decat plangeri din partea bancilor.

"O sa fiu foarte sincer sa va spun ca reactia nu este multumitoare si o consider incorecta. Eu le-am propus un parteneriat, iar astazi am auzit numai plangeri, ce sa mai faca statul. Dar este timpul ca bancile din Romania sa faca si ele ceva pentru economia romaneasca", a spus Traian Basescu, la TVR 1, intrebat daca la intalnirea de la pranz cu bancile acestea au avut o reactie pozitiva.

"Simpla mentinere a liniilor de credit este un efort pe care il recunoastem si este o respectare a intelegerilor anterioare acordului cu Fondul, dar eu astept de la banci mai mult. Astept dinamism si curaj", a spus seful statului.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos