Bancile mizeaza tot mai mult pe furtul de clienti

Bancile mizeaza tot mai mult pe furtul de clienti

Daca vrei sa-ti scapi de unul sau mai multe credite mai vechi, orice imprumut de nevoi personale poate satisface aceasta nevoie. Este necesara insa o capacitate de indatorare ridicata, pentru ca este practic vorba despre contractarea unui nou imprumut. Desi cea mai simpla, nu toata lumea are posibilitatea de a apela la aceasta solutie. Varianta

Daca vrei sa-ti scapi de unul sau mai multe credite mai vechi, orice imprumut de nevoi personale poate satisface aceasta nevoie. Este necesara insa o capacitate de indatorare ridicata, pentru ca este practic vorba despre contractarea unui nou imprumut. Desi cea mai simpla, nu toata lumea are posibilitatea de a apela la aceasta solutie. Varianta alternativa este cea clasica, a unui credit pentru refinantare. In ultima perioada, bancile mizeaza tot mai mult pe astfel de oferte de creditare. Acestea permit  finantarea acoperirea tuturor cheltuielilor generate de lichidarea imprumuturilor mai vechi, precum comisionul de rambursare anticipata si dobanda acumulata.

Refinantarea, sau furtul de clienti intre banci, dupa cum este vazut uneori acest imprumut, va deveni o solutie pentru atragerea de noi clienti pe viitor, in conditiile in care piata de retail devine tot mai saturata. Vicepresedintele Credit Europe Bank, Omer Tetik, crede ca 2008 va fi anul creditelor de refinantare, dupa ce clientii vor dori sa contracteze credite de mare valoare, cu garantii imobiliare, la costuri mai mici pentru a inchide imprumuturile pentru consum luate in trecut. Refinantarea este avantajoasa  pentru cei care au credite la una sau mai multe institutii bancare, avand posibilitatea restrangerii mai multor obligatii de plata in una singura. Prin intermediul acestor produse se pot acoperi orice fel de imprumuturi, de la nevoi personale pana la cele ipotecare, in functie de banca.

Una dintre bancile care a lansat recent un astfel de produs este Alpha Bank. Creditul, denumit Alpha All in 1, poate fi contractat cu garantii reale mobiliare sau cu garantie ipotecara. Este important faptul ca acest produs permite finantarea in totalitate soldul creditelor initiale, dobanda acumulata de la momentul ultimei scadente pana la data refinantarii, comisionul de rambursare in avans si alte costuri care intervin la stingerea imprumuturilor. Suma maxima care poate fi imprumutata poate ajunge la 150.000 de euro, iar perioada de rambursare la 25 de ani, in functie de tipul garantiei. Dobanzile pentru creditele in lei sunt de 12,25% pe an, daca perioada de creditare este mai mica de 5 ani, sau 11,25% pe an pentru scadente mai mari de 5 ani, in timp ce la euro dobanda este de 9,25% pe an.

O oferta similara vine din partea Bancpost. Produsul denumit Creditul Imediat de Refinatare poate fi contractat in euro, lei sau franci elvetieni (CHF) si acopera toate cheltuielile generate de lichidarea imprumutului vechi. Perioada maxima de creditare este de 10 ani, iar plafonul maxim este de 15.000 euro, sau echivalentul acestora. Banca ofera o perioada de gratie de 3 luni, timp in care se plateste dobanda si comisioanele aferente, fara a plati principalul ratei. Dobanda la lei este de 9,95%  lei, ulterior fiind  stabilita in functie de perioada de creditare. Pentru creditele contractate pe o perioada de pana la 5 ani dobanda va fi de 14,5%, iar  pentru cele acordate intre 5 si 10 ani aceasta este de 15,5%. La euro dobanda este de 8,5%, incapand cu a patra luna aceasta va creste pana la 12,5%, iar la CHF de 7,95%.

Si cei de la Raiffeisen Bank ofera creditul “Flexicredit Integral”, un produs de refinantare garantat cu ipoteca. La fel ca in cazul Alpha Bank, creditul permite achitarea tuturor costurilor imprumuturilor in valuta pe care clientul le detine, cu exceptia creditelor imobiliare/ipotecare. Suma maxima care poate fi contractata poate ajunge la 400.000 de euro, in functie de venit si garantii, iar perioada  maxima de rambursare este de 40 ani. Creditul poate fi contractat in lei, euro, dolari sau franci elvetieni. Dobanda la euro este fixa in primul an, de 6,9%, in timp ce creditele contractate in franci elvetieni beneficiaza de o dobanda promotionala de 4,9% pana la sfarsitul anului. 

UniCredit Tiriac deruleaza in prezent o campanie de promovare a creditului pentru nevoi personale, subliniind posibilitatea de refinantare a altor credite. Perioada de acordare a creditului poate ajunge pana la 10 ani, iar plafonul maxim pana la 15.000 euro, in cazul refinatarii creditelor de nevoi personale. Banca refinanteaza doar imprumuturile care au cel putin 12 luni de creditare, fiind acoperite toate  costurile vechiului imprumut, cu conditia ca aceastea sa nu depasesca 30% din venitul net lunar. Dobanzile la euro sunt de 6,95% pentru creditele contarcatate pe o perioada maxima de 5 ani si 7,95%, daca imprumutul este acordat pe o perioada cuprinsa intre 5 si 10 ani. La lei dobanzile sunt de 7,95%, respectiv 8,95%.

Ludmila Cucia
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos