Bancile mari platesc cel mai bine pentru euro

Bancile mari platesc cel mai bine pentru euro

Nevoia de lichiditate a bancilor si limitarea finantarilor din strainatate urca abrupt dobanzile platite de bancile romanesti pentru atragerea disponibilitatilor in euro ale populatiei. Noul prag atins si depasit in aceste zile de dobanzile pentru economiile in euro este de 7%. Tonul cu aceste dobanzi record a fost dat de bancile din primul esalon. Chiar

Nevoia de lichiditate a bancilor si limitarea finantarilor din strainatate urca abrupt dobanzile platite de bancile romanesti pentru atragerea disponibilitatilor in euro ale populatiei. Noul prag atins si depasit in aceste zile de dobanzile pentru economiile in euro este de 7%. Tonul cu aceste dobanzi record a fost dat de bancile din primul esalon.

Chiar liderul pietei, BCR, plateste 7%, pentru depozitele in euro constituite pe doua luni, in cadrul unei promotii ce dureaza pana la 15 ianuarie 2009. Suma minima pentru constituirea depozitului este de 500 euro. Aceeasi dobanda pentru economiile in euro se poate obtine si la Banca Transilvania, prin depozitul pe 77 de zile. Suma minima aici este de 250 de euro. Un pas inainte l-a facut Alpha Bank, ducand dobanda pentru economiile in euro la 7,25%, platita insa nu pentru depozitul la termen, ci pentru certificatul de depozit cu cupoane, cu scadenta la trei luni. Cupoanele sunt disponibile in patru variante valorice, de 250, 500, 1000 si 5.000 euro.

Pe de alta parte, pe lei, lideri ai dobanzilor oferite pentru economii sunt bancile mici. Bank Leumi au lansat astazi un depozit pe doua luni, cu o dobanda fixa pentru lei de 15%. Suma minima de constituire a acestuia este de 1.000 lei. Chiar si mai mult, 15,96%, platesc cei de la Intesa Sanpaolo, pentru depozitele in lei constituite pe perioada de pana la un an. Dobanda este variabila insa, nivelul ei actualizandu-se lunar, in functie de nivelul ROBOR la o luna din penultima zi lucratoare a lunii precedente. La 15% ajunge si dobanda platita de Alpha Bank pentru certificatele de depozit cu cupoane in lei, pentru scadenta de 3 luni.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos