Bancile isi formeaza angajatii inca din facultate

Bancile isi formeaza angajatii inca din facultate

Daca pana acum bancile ofereau multe joburi candidatilor cu o experienta mare in domeniu, acum acestea se concentreaza asupra studentilor care urmeaza cursurile unor facultati de profil si nu au experienta relevanta in domeniu. Astfel, bancile ofera numeroase programe de practica si training, care se finalizeaza prin angajarea celor mai buni cursanti. Formarea viitorilor angajati

Daca pana acum bancile ofereau multe joburi candidatilor cu o experienta mare in domeniu, acum acestea se concentreaza asupra studentilor care urmeaza cursurile unor facultati de profil si nu au experienta relevanta in domeniu. Astfel, bancile ofera numeroase programe de practica si training, care se finalizeaza prin angajarea celor mai buni cursanti. Formarea viitorilor angajati inca de pe bancile facultatii a devenit un proiect imbratisat in special de marile institutii creditoare… din Romania

Trei programe de training oferite de o singura banca

Raiffeisen Bank este poate banca ce ofera cele mai multe programe de pregatire pentru studenti. Unul dintre acestea este programul Raiffeisen Trainee, care se afla deja la a patra editie. Programul este dedicat absolventilor de invatamantul superior, in cadrul caruia fiecare participant are sansa sa cunoasca banca in detaliu, realizand stagii de pregatire in majoritatea directiilor din banca.

In urma unui proces de selectie riguros realizat de Directia Resurse Umane, 9 absolventi vor urma programul Raiffeisen Trainee, dupa care vor incepe o cariera in cadrul unei directii din Raiffeisen Bank. Desi programul se afla deja la a patra editie, anul acesta este pentru prima data cand cei 9 stagiari sunt incadrati pe linii de business de la inceputul programului: 3 stagiari la Divizia Retail, 3 stagiari la Divizia Corporatii, 1 stagiar la Divizia Operatiuni si IT si 2 la Divizia Risc.

Programul "SME Raiffeisen School" se adreseaza studentilor interesati de o cariera in domeniul bancar, care doresc sa se familiarizeze inca din anii facultatii cu principalele produse bancare si proceduri de finantare a IMM-urilor. Pentru a aplica pentru un loc in cadrul aceastei scoli, studentul trebuie sa se incadreze in anumite criterii: student (minim anul doi), masterand sau proaspat absolvent in domeniul economic sau tehnic, rezultate bune pe parcursul studiilor universitare, cunostinte foarte bune de utilizare a PC-ului si cunoasterea limbii engleze la nivel.

Pe langa programele de pregatire, Raiffeisen ofera si o bursa. Aceasta bursa isi propune sa sprijine financiar zece studenti cu rezultate universitare de exceptie si experiente extra-curriculare semnificative, dar, in acelasi timp, sa faciliteze angajarea acestora in banca dupa finalizarea studiilor. Banca s-a adresat studentilor cu rezultate exceptionale din anii terminali, care au fost admisi sa-si definitiveze studiile la universitati de prestigiu din strainatate.

UBCR, prima universitate corporativa din Romania

In 2005, BCR a inaugurat prima universitatea corporativa din Romania, UBCR. Institutia se adreseaza in special angajatilor bancii, care doresc sa se perfectioneze. Structura de invatamant cuprinde cateva programe de pregatire-formare, axate pe principalele directii de dezvoltare ale bancii (IT, back-office, creditare, contabilitate, relatia banca-client, etc.). Astfel, UBCR furnizeaza cadrul necesar pentru comunicarea intre salariati, prin impartasirea cunostintelor actuale, a celor mai bune practici realizate prin lucrul in echipe.

Dupa aproape doi ani de functionare, UBCR incepe sa dea roade, ne asigura vicepresedintele BCR, Dan Bunea. “UBCR inseamna o noua abordare a procesului de pregatire, care presupune o invatare permanenta, continua si individuala, in functie de cerintele in perspectiva ale activitatii si nu privind inapoi la perioada precedenta”, explica oficialul BCR.

Stagiile de pratica sunt la mare cautare

Multe banci se axeaza  mult pe stagii de practica pentru a-si pregati viitorii angajati. Ele ofera locuri de practica pentru studenti indiferent de profilul facultatii pe care o urmeaza. BRD, aflata intr-un proces foarte accelerat de extindere a retelei de sucursale, angajeaza dupa terminarea stagiului de practica cea mai mare parte a studentilor participanti. Cele mai multe posturi destinate studentilor sunt postul de operator de ghiseu si consilier de clientela in agentiile BRD Express. La randul sau, numerosi tineri pregatiti in cadrul programului ”Valori Europene” sunt acum angajati ai ABN Amro. Acesta a fost lansat in 2003 impreuna cu Academia de Studii Economice, fiind destinat studentilor aflati in anii terminali.

Cosmina Doicu
cosmina.doicu@bankingnews.ro

www.dinucornel.ro                     www.banipentrucase.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos