Bancile isi asuma aceleasi riscuri care au condus la criza financiara

Bancile isi asuma aceleasi riscuri care au condus la criza financiara

Bancile isi asuma aceleasi riscuri care au condus la criza financiara mondiala si ar trebui sa-si conserve capitalul, nu sa-l risipeasca prin plati catre bancheri si investitori, avertizeaza Christian Noyer, membru in Consiliul de Guvernare al Bancii Centrale Europene (BCE). Comentariile lui Noyer par sa fie un mesaj catre autoritatile de reglementare din intreaga lume,

Bancile isi asuma aceleasi riscuri care au condus la criza financiara mondiala si ar trebui sa-si conserve capitalul, nu sa-l risipeasca prin plati catre bancheri si investitori, avertizeaza Christian Noyer, membru in Consiliul de Guvernare al Bancii Centrale Europene (BCE). Comentariile lui Noyer par sa fie un mesaj catre autoritatile de reglementare din intreaga lume, care fac eforturi pentru a identifica masuri de reducere a riscurilor sistemice caracteristice marilor grupuri financiare si de controlare a imprudentei care a alimentat criza creditelor.

Oficialul BCE a aratat ca profiturile "impresionante" raportate de banci in ultimele saptamani reprezinta rezultatul eforturilor guvernelor de a combate criza si nu trebuie interpretate ca o redresare a sistemului financiar sau ca un indiciu ca nu ar mai fi nevoie de reforme. "Nimic nu poate fi mai departe de adevar. intr-adevar, unul dintre riscurile majore din urmatoarea perioada va fi aparitia unei mentalitati de tipul «business as usual». Exista semne ca unele parti ale industriei financiare au reinceput sa-si asume practici de risc care amintesc de cele anterioare crizei", a declarat Noyer, subliniind pachetele salariale ale bancherilor, care par sa nu reflecte performantele reale ale bancilor. Oficialul BCE, totodata guvernator al bancii centrale a Frantei, a mai spus ca economia globala s-a stabilizat, iar cel mai pesimist scenariu a fost evitat, insa a avertizat asupra nivelului scazut al creditarii catre economia reala, in special catre intreprinderile mici si mijlocii.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos