Bancile ingrasa creditele in ajun

Bancile ingrasa creditele in ajun

In prima parte a lunii octombrie va intra in vigoare mult comentatul regulament de creditare impus de BNR, ce va stabili conditii mai restrictive pentru banci in acordarea imprumuturilor catre persoanele fizice. Ceea ce, pana la gasirea si aplicarea unor metode eficiente de eludare, va insemna o reducere a volumului de imprumuturi acordate de bancile

In prima parte a lunii octombrie va intra in vigoare mult comentatul regulament de creditare impus de BNR, ce va stabili conditii mai restrictive pentru banci in acordarea imprumuturilor catre persoanele fizice. Ceea ce, pana la gasirea si aplicarea unor metode eficiente de eludare, va insemna o reducere a volumului de imprumuturi acordate de bancile de la noi. Pana la aplicarea concreta a noilor norme, bancile incearca sa exploateze cat mai bine regulile ceva mai relaxate de acum. Folosesc in acest sens „arma” promotiilor, dar si mesaje publicitare bine tintite.

In aceasta cursa pe ultima suta de metri se remarca Bancpost. Banca si-a extins promotia la creditul de nevoi personale „Imediat” de la 12 septembrie pana la 10 octombrie, in cadrul careia percepe comision de acordare 0% pentru finantarile in euro si lei, fata de 2,5% in mod standard. Promotia este insotita de o comunicare publicitara dedicata perioadei de pana la intrarea in vigoare a noului regulament de creditare.

„Daca pana acum puteai lua usor un credit, se aude ca lucrurile se vor complica. Din ce… in ce… mai mult. Nu-ti lasa visele sa se scufunde. Inca mai ai timp sa ti le indeplinesti. Ia-ti repede creditul ‘Imediat’ de la Bancpost cu 0% comision de acordare la creditele in lei si in euro”, ne spun cei de la Bancpost, vechea reclama pentru creditul de nevoi personale fiind astfel adaptata cu un nou mesaj, care sa se potriveasca conditiilor actuale din piata.

Clientii atrasi de aceasta reclama pot lua „Imediat” de la Bancpost pana la 30.000 euro, pe maxim 10 ani, cu dobanda promotionala pe primele 3 luni de 9,95% la lei si 8,95% la euro. Dupa aceasta scurta perioada, dobanzile vor fi de 15,95%, pentru moneda nationala, si 12,95% pentru cea europeana.

La inceputul acestei saptamani, si cei de la Millennium Bank au venit cu o promotie pentru creditele  ipotecare si cele de nevoi garantate cu ipoteca. La fel ca si la Bancpost, comisionul de acordare este redus, la 0,5% in acest caz, de la 1,5%, la creditele ipotecare, si 2%, la creditele de nevoi cu ipoteca. Promotia este valabila pana la sfarsitul lui noiembrie. Cele doua tipuri de credite se acorda in lei, euro, dolari si franci elvetieni, in sume de pana la 150.000 de euro si pe maxim 30 de ani, pentru imprumutul de nevoi, respectiv 500.000 euro si pana la 40 de ani, pentru cel ipotecar. Ambele produse ofera dobanda fixa timp de sase luni. Dupa aceasta perioada, dobanda devine variabila in functie de Robor/Euribor/Libor la sase luni.

Alpha Bank au prelungit si ei cu o luna – de la 15 septembrie, la 15 octombrie – campania promotionala pentru creditul imobiliar „Alpha Housing”. Astfel, pentru cererile de credite imobiliare depuse pana la jumatatea lunii urmatoare, dobanda este de 4,9% pentru euro, fixa in primul an. Din al doilea an dobanda creste la 6,9%, urmand ca mai apoi sa devina variabila. Perioada maxima de creditare practicata de Alpha Bank este de 30 de ani. 

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos