Bancile grecesti din Romania se pregatesc de ce-i mai rau. Vezi ce le-a recomandat BNR

Bancile grecesti din Romania se pregatesc de ce-i mai rau. Vezi ce le-a recomandat BNR

Cele sase filiale de banci elene au fost la banca centrala sa discute planuri de actiune care sa intre in functiune la nevoie. Bancile locale cu capital elen, dintre care doua sunt in top 10, trebuie sa-si mareasca lichiditatea si sa-si prega­teasca rezerve in eventualitatea agravarii problemelor cu care se confrunta bancile-mama din Grecia –

Cele sase filiale de banci elene au fost la banca centrala sa discute planuri de actiune care sa intre in functiune la nevoie. Bancile locale cu capital elen, dintre care doua sunt in top 10, trebuie sa-si mareasca lichiditatea si sa-si prega­teasca rezerve in eventualitatea agravarii problemelor cu care se confrunta bancile-mama din Grecia – este una dintre cele mai importante recomandari facute de BNR in contextul tensiunilor externe.

"A fost o discutie de informare reciproca in care am trecut in revista masurile care se pot lua daca apar necazuri pe relatia cu bancile-mama. Preventiv, le-am recomandat sa-si creasca lichiditatea, sa-si asigure rezerve pentru a contracara eventuale efecte de contaminare", a spus Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR.

La rândul lor, conducatorii bancilor cu capital elen au vrut sa se asigure ca Banca Nationala a prevazut scenarii de actiune prin care sa le sprijine accesul la lichiditate in cazul agravarii problemelor din Grecia.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos