Bancile faciliteaza administrarea finantelor personale prin produse la pachet

Bancile faciliteaza administrarea finantelor personale prin produse la pachet

Achitarea unei rate la credit direct la ghiseul bancar sau transferul de bani intre conturi sunt actiuni care nu par deloc din acelasi timp cu lumea moderna care ne inconjoara. Avem WEB 2.0 si multiple mijloace de comunicare pe Internet, telefonie mobila si in ultimul catun, operatiuni bancare pe Internet si mobil. Cu toate acestea,

Achitarea unei rate la credit direct la ghiseul bancar sau transferul de bani intre conturi sunt actiuni care nu par deloc din acelasi timp cu lumea moderna care ne inconjoara. Avem WEB 2.0 si multiple mijloace de comunicare pe Internet, telefonie mobila si in ultimul catun, operatiuni bancare pe Internet si mobil. Cu toate acestea, majoritatea romanilor apeleaza la metode invechite cand vine vorba de administrarea finantelor. Pentru a schimba obiceiurile clientilor, pe de o parte, dar si pentru a satisface nevoile minoritatii deschise la nou, bancile apeleaza la diferite metode. Una dintre ele este vanzarea instrumentelor de administrare a finantelor personale la pachet. Argumentele tin de costuri, mai scazute in cazul produselor si serviciilor vandute la pachet decat in cazul achizitionarii acestora separat. De asemenea, aceasta investitie inseamna un acces mai facil al clientului la instrumentele bancare dorite. Mai mult, pentru a le spori atractivitatea, bancile ataseaza pachetelor pentru administrarea finantelor si reduceri la achizitionarea altor produse de interes mai ridicat, precum creditele.

Astfel de pachete de instrumente pentru administrarea finantelor se regasesc in special in portofoliul bancilor mari. Cel mai recent produs financiar de acest gen vine din partea celei mai mari banci din Romania, BCR. Este vorba despre un pachet de cont curent, care vine in doua variante, ‘Basic’ si ‘Plus’. Pachetul standard contine un cont curent in lei, un card de debit (cu optiunea descoperit de cont pentru doritori), phone banking si Internet banking (serviciul e-bcr), extras de cont trimestrial. La varianta “Plus” se adauga posibilitatea de a dobandi un card de credit MasterCard in lei si efectuarea unor plati gratuite prin phone-banking si e-bcr (primele 2 tranzactii/luna fara comision). De asemenea, clientul beneficiaza de un anumit numar de tranzactii gratuite pentru operatiuni precum retrageri de numerar , interogari sold la bancomatele BCR si plati prin Standing Order si Direct Debit (una sau doua tranzactii, in functie de varianta aleasa). Pentru ambele pachete, plata facturilor la bancomatele BCR este gratuita pentru un numar nelimitat de tranzactii. Pretul acestor produse si servicii la pachet este de 3,99 lei (varianta ‘Basic’) sau 6,99 (varianta ‘Standard’). Pachetul contului curent este insotit si de o promotie la lansare: BCR ofera, pana la sfarsitul anului, o reducere de 50% a comisionului de acordare a creditelor de consum pentru posesorii clientii care au accesat acest produs financiar.

Astfel de pachete se regasesc si in oferta BRD de ceva timp. In acest caz este insa vorba despre produse care se adreseaza unei categorii de clienti mai restranse de clienti, intrucat include si produse de asigurare. De asemenea, pachetul BRD mizeaza si pe remunerarea superioara a contului curent.

Ca si in cazul BCR, exista doua variante ale pachetului, ‘Clasic’ si ‘Select’. Prima dintre ele cuprinde cont curent in lei sau euro, un card de debit (lei sau euro), o asigurare ‘Confort’ (asigurare pentru cardul, documentele si cheile clientului), precum si o alta de spitalizare in caz de accident, serviciul phone banking ‘Vocalis’. La alegere, se pot include gratuit in pachet serviciile de internet si mobile banking. In cazul ‘Select’ se poate opta si pentru cardul MasterCard Gold, indisponibil la varianta ‘Clasic’. Cel mai important este insa produsul Practicont din varianta ‘Select’, un cont curent cu dobanda bonificata. Astfel, pentru lei dobanda este de 4,25% (pentru sume mai mici de 4.000 lei), iar pentru euro aceasta poate sa urce la 2,25%. Pentru ambele variante, comisioanele pentru card sunt reduse cu 20%. La fel ca si in cazul recentului produs lansat de BCR, clientii BRD care detin pachete ‘Clasic’ sau ‘Select’ beneficiaza de comisioane mai mici la credite. Este vorba despre o reducere de de 20% aplicata la comisioanele de intocmire a dosar credite.

Una dintre primele banci care au oferit la pachet instrumente pentru administrarea finantelor este UniCredit. Produsul acesta contine cont curent (in lei si/sau valuta, in functie de varianta), card de debit, Internet si phno banking. Acestora li se poate adauga conturi curente aditionale, alte carduri de debit, carduri partener, care beneficiaza de tarif cu 50% mai mic. Costul pachetului de la UniCredit este de 36 lei/an (varianta ‘Flexibil’) sau 55 lei/an (varianta ‘Practic’), aceste sume fiind, potrivit bancii, cu pana la 2,5 ori mai mici decat costul cumulat al produselor si serviciilor achizitionate separat. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos