Bancile dubleaza dobanzile la depozite in luna copiilor

Bancile dubleaza dobanzile la depozite in luna copiilor

Pentru ca luna iunie este luna copiilor, parintii incearca sa le acorde cat mai multa atentie si sa-i rasfete cu diverse cadouri pe care acestia si le doresc. Cei care se gandesc sa le asigure celor mici un viitor financiar pot alege sa economiseasca bani, mai ales ca  bancile ofera acum dobanzi destul de atractive

Pentru ca luna iunie este luna copiilor, parintii incearca sa le acorde cat mai multa atentie si sa-i rasfete cu diverse cadouri pe care acestia si le doresc. Cei care se gandesc sa le asigure celor mici un viitor financiar pot alege sa economiseasca bani, mai ales ca  bancile ofera acum dobanzi destul de atractive pentru depozitele destinate copiilor. In prezent cele mai mari dobanzi de pe piata le gasim la Alpha Bank, banca ofera o dobanda de 18,5% pe an la lei, 10% pentru euro si 6% pentru dolari. Aceste dobanzi reprezenta dublul dobanzilor acordate de banca pentru depozitele la termen pe trei luni. Daca vreti sa beneficiati de aceasta oferta, trebuie sa va grabiti deoarece aceste dobanzi sunt valabile doar pana la sfarsitul luni iunie, dupa care ele vor reveni la nivelul normal. Astfel, incapand cu luna iulie dobanzile vor fi de 9,25%, respectiv 5% si 3%. Este de mentionat faptul ca in fiecare an, in luna iunie, cu ocazia Zilei Copiilor, banca dubleaza dobanda fata de cea platita in celelalte luni.

Parintii care aleg sa economiseasca la Alpha Bank trebuie sa mai stie ca suma minima pentru a deschide un cont Alpha Dreams este de 50 lei, 15 euro sau 25 dolari, iar suma maxima ce poate fi depusa anual nu poate depasi 50.000 euro, sau echivalentul in lei sau dolari. Banca percepe un singur comision de administrare anual in valoare de 20 lei, 10 euro sau 10 dolari, ce va fi retinut in mod automat. Banca ofera posibilitatea deschiderii unui cont de economisire pe numele copilului cu varsta de pana la 14 ani, iar banii sunt economisiti pana cand copilul ajunge la varsta de 18 ani. Totodata, banca ofera un card de debit si acces gratuit la serviciul de internet banking.

Banca Transilvania va ofera posibilitatea sa economisti in contul copilului prin depozitul Kid Cont, Acesta este depozit cu acumulare si cu capitalizarea anuala a dobanzii. Parintii pot incepe sa economiseasca bani pentru copii lor de la nasterea acestora si pana la varsta majoratului. Dobanzile oferite de banca sunt la lei de 9,5%, la euro de 5% si la dolari de 4%. In plus, banca ofera bonificatii suplimentare, incepand cu implinirea celui de-al treilea an de depozitare, de 0,25% la lei si de 0,15 % la euro si dolari, iar la implinirea varstei de 15 ani copilul poate primi un card. Suma minima care trebuie sa fie depusa la constituirea depozitului este de 300 lei, 100 euro sau 100 de dolari. Ulterior parintii trebuie sa depuna lunar minim 50 de lei, 15 euro, sau 15 dolari.

Si BRD detine in portofoliu un produs dedicat copiilor, denumit Atustart. Dobanzile oferite de banca in cazul acestui produs sunt mai mari decat cele in cazul depozitelor la termen. Astfel, banca ofera dobanzi de 8,75 % la lei, de 4,25% la euro si de 2,25%, fixe si valabile pentru un trimestru calendaristic. Totodata, banca incearca sa stimuleze conturile de economii pentru copii prin acordarea unui bonus de 20 lei (5 euro sau dolari) la deschiderea fiecarui cont. Sumele minime care pot fi depuse sunt de 10 lei, euro sau dolari, iar sumele maxime sunt de 4.000 lei, 1.000 de euro sau dolari. Ca si in cazul Alpha Bank, depunerile se pot face pana cand copilul implineste varsta de 14 ani. Puteti efectua depuneri si retrageri de numerar in orice moment doriti.

Chiar daca nu are un produs special pentru copii, BCR permite ca depozitele standard sa fie deschise si in numele minorilor. Economii pot fi depuse pe numele acestora, pana la implinirea varstei de 18 ani, de catre parinti, bunici sau tutore. Banca nu ofera insa pentru aceste produse conditii diferite fata de cele practicate la restul depozitelor. Depunerea initiala trebuie sa fie minim de 100 lei pentru depozitele cu dobanda variabila,1.000 lei pentru cele cu dobanda fixa si 250 euro sau dolari. Depozitele pot fi alimentate oricand cu sume minime de 100 lei, euro sau dolari, dar minorul poate face retrageri de numerar doar cu acordul parintilor sau al tutorelui. Dobanzile variaza in functie de perioada si sumele depuse. La lei acestea sunt cuprinse intre 6,55 % si 8,5%, in cazul in care dobanda este fixa, si intre 6% si 7,95%, in cazul unei dobanzi variabile. La euro dobanzile sunt cuprinse intre 3,10 % si 4,45 %, iar la dolari intre 2,45% si 2,85%.

Ludmila Cucia

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos