Bancile din Romania au ajuns oaia neagra a Uniunii Europene

Bancile din Romania au ajuns oaia neagra a Uniunii Europene

Consumatorii din Uniunea Europeana, cu exceptia Romaniei, au posibilitatea, de la 1 noiembrie, sa-si transfere mai usor conturile de la o banca la alta in cadrul aceluiasi stat membru, iar noua institutie de credit le va acorda asistenta pe tot parcursul operatiunii, a anuntat Comisia Europeana. "Imbunatatirea se datoreaza implementarii de catre asociatiile bancare nationale

Consumatorii din Uniunea Europeana, cu exceptia Romaniei, au posibilitatea, de la 1 noiembrie, sa-si transfere mai usor conturile de la o banca la alta in cadrul aceluiasi stat membru, iar noua institutie de credit le va acorda asistenta pe tot parcursul operatiunii, a anuntat Comisia Europeana. "Imbunatatirea se datoreaza implementarii de catre asociatiile bancare nationale din statele membre a unui set de principii comune pentru transferul conturilor bancare, adoptat anul trecut de Comitetul European al Industriei Bancare (EBIC). De acum inainte, daca un client vrea sa-si mute contul curent la alta banca, noua banca ii va oferi asistenta pe tot parcursul transferului", se arata intr-un comunicat al Executivului UE.

Potrivit informatiilor furnizate Comisiei de EBIC, toate asociatiile bancare nationale cu exceptia celei din Romania, au luat masuri pentru implementarea acestor principii de autoreglementare in statele lor. In Portugalia aplicarea principiilor se va amana cu o luna, iar in Polonia cu doua. "Ma bucur ca asociatiile bancare nationale si-au luat in serios acordul de autoreglementare si au actionat pentru ca principiile comune sa fie gata de aplicare pana la 1 noiembrie. Vom urmari cu toata vigilenta ca aceste principii sa se aplice efectiv in practica", a declarat comisarul pentru piata interna si servicii, Charlie McCreevy.

Majoritatea asociatiilor bancare nationale au comunicat ca transferul se va efectua fara nicio taxa pentru client. Conform principiilor comune pentru transferul conturilor bancare, adoptate in decembrie trecut de sectorul bancar european, daca un client vrea sa-si mute banii la alta banca, aceasta din urma va actiona ca principal punct de contact si ii va oferi asistenta pe tot parcursul transferului. Noua banca va colabora cu cea veche spre a se asigura ca platile periodice ale clientului, cum ar fi debitele directe si ordinele de plata permanente, sunt transferate rapid si fara probleme. in sfarsit, noua banca va acorda asistenta clientului la inchiderea contului vechi si la mutarea soldului in noul cont.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos