Bancile din primul esalon au crescut cu aproape 400 de unitati

Bancile din primul esalon au crescut cu aproape 400 de unitati

Bancile continua si anul acesta cursa extinderii teritoriale intr-un ritm alert. Si asta in ciuda crizelor de pe pietele financiare internationale, ce creaza probleme bancilor din toate lumea, limitand lichiditatile si scumpind banii. Potrivit cifrelor adunate de BankingNews si estimarilor, bancile din Top 10 au deschis in prima jumatate a anului aproape 400 de unitati

Bancile continua si anul acesta cursa extinderii teritoriale intr-un ritm alert. Si asta in ciuda crizelor de pe pietele financiare internationale, ce creaza probleme bancilor din toate lumea, limitand lichiditatile si scumpind banii. Potrivit cifrelor adunate de BankingNews si estimarilor, bancile din Top 10 au deschis in prima jumatate a anului aproape 400 de unitati noi.

Cel mai rapid „s-a miscat” Raiffeisen, care in primul semestru si-a extins reteaua cu aproximativ 70 de agentii si sucursale, depasind pragul de 500. Banca a deschis mai ales locatii mici, dedicate persoanelor fizice si IMM-urilor. Tot la jumatatea anului, cei de la Banca Transilvania au anuntat atingerea sumei rotunde de 500 de unitati, in urma deschiderii a aproape 50 de noi sedii in primele sase luni. Ambele banci continua astfel pe aceeasi linie de anul trecut, cand reteaua Raiffeisen a crescut cu peste 130 de unitati, iar cea a Bancii Transilvania cu 116.

Un jucator cu planuri foarte ambitioase de extindere se dovedeste a fi Volksbank. Pentru a doua parte a anului, tinta bancii vizeaza deschiderea a inca aproape 60 de locatii. Dupa primul semestru, Volksbank avea 263 de unitati, cu aproape 40 mai multe decat la sfarsitul lui 2007, iar obiectivul este incheierea anului cu o retea de 320 de unitati.

Cei de la UniCredit Tiriac se mandresc cu atingerea pragului de 200 de unitati, tinta atinsa dupa primele opt luni ale anului. Banca a accelerat cresterea organica preconizata anul trecut, in conditiile in care depasirea barierei de 200 de unitati era programata initial pentru noiembrie. In primele opt luni ale anului, reteaua UniCredit a crescut cu 55 de noi unitati in acest interval, urmatorul obiectiv fiind incheierea anului cu peste 240 de locatii.

Cu o dezvoltare foarte rapida a activitatii in ultimul an, ce a marcat si intrarea in Top 10 a sistemului bancar din Romania, Piraeus Bank a ajuns luna aceasta la 160 de sucursale. De la inceputul anului si pana in prezent banca a deschis peste 50 de noi unitati, reteaua Piraeus crescand in medie cu 7 sucursale lunar. Pentru perioada ramasa pana la sfarsitul anului, banca si-a propus sa mai inaugureze alte 20 de unitati.

La Alpha Bank, procesul de extindere este putin mai avansat. Banca a ajuns la 160 de puncte de vanzare in iulie, dupa deschiderea a aproximativ 35 de unitati de la inceputul anului. Conform planurilor strategice, reteaua Alpha Bank va atinge pragul de 200 de agentii la finalul anului.

Cand vine vorba de liderul sistemului bancar, BCR, cifrele sunt cu totul altele. La inceputul saptamanii viitoare banca va inaugura unitatea cu numarul 600, dupa ce in prima jumatate a anului reteaua BCR a crescut cu 26 de unitati. Cand vine vorba de extinderea celuilalt nume mare din piata bancara romaneasca, BRD, lucrurile sunt mai putin clare. Dupa doi ani de dezvoltare teritoriala foarte rapida, cu peste 250 de unitati deschise in 2006 si 206 anul trecut, banca nu a mai comunicat date despre strategia de extindere. Reteaua BRD a depasit 800 de unitati la sfarsitul lui 2007, oficialii bancii aratand ca pentru anul acesta ritmul dezvoltarii organice va fi redus.

La Bancpost, viteza de extindere din primele sase luni a fost de 32 de unitati, reteaua bancii ajungand la aproape 270 de agentii de retail. Pentru intreg anul 2008, strategia bancii prevede deschiderea a peste 70 de unitati noi. 

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos