Bancile cu cele mai bune cursuri valutare

Bancile cu cele mai bune cursuri valutare

Pentru a identifica bancile cu cele mai bune cursuri de schimb valutar am operat o scurt studiu al sectiunii “Curs valutar banci” din cadrul publicatiei BankingNews. Cele doua valute care apar pe site si in analiza noastra sunt euro si dolarul, considerate cele mai reprezentative pentru piata valutara romaneasca. Analizand evolutia cursurilor valutare practicate de

Pentru a identifica bancile cu cele mai bune cursuri de schimb valutar am operat o scurt studiu al sectiunii “Curs valutar banci” din cadrul publicatiei BankingNews. Cele doua valute care apar pe site si in analiza noastra sunt euro si dolarul, considerate cele mai reprezentative pentru piata valutara romaneasca. Analizand evolutia cursurilor valutare practicate de banci de la inceputul anului, se observa ca exista institutii de credit cu un curs constant bun pe toata perioada observatiei, dar si banci  “fluctuante”. O privire de ansamblu ne arata ca Bancpost, Finansbank si Banca Transilvania sunt institutiile unde poti efectua cele mai avantajoase schimburi valutare.

Dintre bancile care ofera un curs bun atat la euro, cat si la dolari este Bancpost . Daca in primele luni era de cele mai multe ori banca cu cel mai bun curs atat la cumparare, cat si la vanzare, cu timpul Bancpost a atins mai rar acest titlu, pastrand totusi un curs atractiv.

O alta institutie cu un curs avantajos este cea a turcilor de la Finansbank. Acestia ofera un curs constant bun, regasindu-se mai mereu in top si de multe ori oferind cel mai bun curs. De remarcat in cazul lor este ca ofera un curs sensibil mai avantajos pentru cumpararea de valuta decat pentru vanzare.

Banca Transilvania este insa cea care a oferit aproape constant un curs valutar avantajos. Acestia ofera un curs bun atat la cumparare cat si la vanzare, oferind cel mai bun curs cu preponderenta la vanzare si cu o mai mare frecventa pentru moneda americana.

La randul lor, Banca Tiriac si CEC sunt printre bancile cu cursuri de schimb zilnice atractive, insa nu cu aceeasi frecventa ca in cazurile anterioare. In primul caz, fuziunea cu HVB se pare ca si-a pus amprenta, intrucat entitatea nou formata nu mai ofera cursuri de schimb la fel de avantajoase. Pe de alta parte, CEC practica, cu preponderenta in ultimele cateva luni, cursuri de schimb care se situeaza in prima parte a unui clasament virtual al acestora, fiind de cateva ori banca cu cel mai bun curs al zilei, pentru euro in principal.

La polul opus, al bancilor cu un curs constant neatractiv pentru clienti, se afla BRD, Raiffeisen Bank sau italienii de la Unicredit. Campionii, daca ii putem numi astfel, sunt francezii de la  BRD, care ofera un curs permanent neatractiv atat la vanzare cat si la cumparare in decursul acestui an.

Desi in ultimele saptamani manifesta un “apetit” ridicat pentru cumpararea de euro, practicand frecvent cel mai bun curs pentru cei care doresc sa vanda moneda europeana in schimbul leilor, aceasta pare doar o politica de moment a celei mai mari banci de pe piata. Pe langa acest curs atractiv pentru cumpararea de euro de pe piata, BCR ofera cea mai dezavantajoasa cotatie pentru vanzare. Pe ansamblul intregii perioade, exceptand acesta situatie din ultimele saptamani, BCR se situeaza in randul bancilor cu un curs de schimb in general neatractiv.

Catalin Ciuperca
catalin.ciuperca@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos