Bancile confirma la Targul BankingJobs planurile de dezvoltare pe piata romaneasca

Bancile confirma la Targul BankingJobs planurile de dezvoltare pe piata romaneasca

In perioada 9-11 octombrie 2008, Institutul Bancar Roman gazduieste cea de-a treia editie a Targului BankingJobs, eveniment destinat exclusiv campaniilor de resurse umane din domeniul financiar-bancar. Manifestarea se bucura de prezenta a 19 dintre cele mai importante banci de pe piata romaneasca (BRD – Groupe Société Générale, Banca Comerciala Romana, Piraeus Bank, Banca Transilvania, ProCredit

In perioada 9-11 octombrie 2008, Institutul Bancar Roman gazduieste cea de-a treia editie a Targului BankingJobs, eveniment destinat exclusiv campaniilor de resurse umane din domeniul financiar-bancar. Manifestarea se bucura de prezenta a 19 dintre cele mai importante banci de pe piata romaneasca (BRD – Groupe Société Générale, Banca Comerciala Romana, Piraeus Bank, Banca Transilvania, ProCredit Bank, Royal Bank of Scotland, Bank of Cyprus, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, Bancpost, UniCredit Tiriac Bank, MKB Romexterra Bank, Credit Europe Bank, Libra Bank, Bank Leumi, Banca Romaneasca, Intesa Sanpaolo Bank, Garanti Bank, Romanian International Bank), doua institutii financiare nebancare (Provident Financial si Opportunity Microcredit) si societatea de recuperare creante EOS KSI Romania. „Dupa rezultatele pozitive si reactiile favorabile consemnate la primele doua editii, Targul BankingJobs isi deschide portile pentru a treia oara. Numarul si calitatea angajatorilor ce au optat sa recruteze in aceasta toamna la Institutul Bancar Roman certifica importanta si notorietatea evenimentului. Targul BankingJobs este o continuare fireasca a serviciilor de recrutare on-line furnizate de site-ul www.bankingjobs.ro”, a declarat Cornel Dinu, directorul general al companiei Multi Media Net, organizator al evenimentului si editor al site-urilor www.bankingnews.ro si www.bankingjobs.ro.

Contextul international ne ofera imaginea unui sistem financiar global afectat de grave turbulente. Parerea unanima a oficialilor de la Bucuresti, a bancherilor si a analistilor indica faptul ca tara noastra va resimti numai efectele indirecte ale crizei, fara insa ca actuala conjunctura sa afecteze stabilitatea sistemului financiar-bancar romanesc. Mai mult, bancile din Romania isi continua planurile de dezvoltare ambitioase planificate, ce vizeaza deschiderea a sute de sucursale si derularea unor ample campanii de recrutare de personal. O confirmare in acest sens este si numarul impresionant de banci ce au ales sa participe la cea de-a treia editie a Targului BankingJobs. "Nevoia de personal este acuta, iar dezvoltarea in continuare a bancilor va mentine la un nivel ridicat cererea de angajati. O privire de ansamblu ne arata ca Targul BankingJobs aduce sub acelasi acoperis institutii importante din sectorul bancar, de la "greii" sistemul pana la jucatori mai mici, ce vizeaza pe o crestere rapida, sau nume noi pe piata bancara autohtona. Mesajul acestora este clar: vor sa creasca in continuare si sa atraga resursa umana necesara dezvoltarii. Dupa estimarile noastre, planurile participantilor indica recrutarea unui numar de aproximativ 2.000 de noi angajati in ultimele patru luni luni ale acestui an", a mai precizat Cornel Dinu.
             
"In bancile din Romania sunt acum angajate peste 70.000 de persoane. Se apreciaza ca doar in ultimii doi ani au intrat in sistem peste 13.000 angajati noi, fara experienta. Unii conducatori de banci apreciaza ca peste o treime din salariati au mai putin de doi ani experienta. in atare conditii, se poate vorbi chiar despre o criza a resurselor umane in banci. Cu toate ca in fiecare an sute de studenti ies de pe bancile facultatilor cu profil economic sau finante banci, numarul mare al acestora nu ii face pe bancheri sa fie mai optimisti in legatura cu rezolvarea nevoilor de resurse umane. Multi dintre acesti absolventi nu sunt disponibili pentru angajare, deoarece o mare parte dintre ei lucreaza inca din primii ani de facultate. Iar cei disponibili necesita inca luni bune de pregatire practica pentru a putea raspunde nivelului de competenta cerut in banci. Situatia este agravata si de tendinta din ce in ce mai accentuata de iesire din sistem a unor specialisti de varf, care fie se orienteaza catre activitatea de consultanta financiara, fie infiinteaza societati financiare non-bancare, fie se alatura unor societati transnationale de top. impreuna cu acestia, parasesc industria bancara si salariati cu experienta din zona operationala si back-office. Pentru a-si creste sansele de angajare, un solicitant de lucru in domeniul financiar bancar trebuie sa caute informatii despre oportunitatile care vin si se duc cu viteze din ce in ce mai mari. Unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a obtine informatii este Targul BankingJobs organizat de Multi Media Net", apreciaza Petru Rares, presedinte – director general al Institutului Bancar Roman.
 
Oportunitatile de angajare puse "la bataie" de banci la acest targ sunt multiple, adresandu-se atat celor cu experienta de munca in domeniu, cat si absolventilor de facultati, dar si celor fara studii de profil si care vor sa inceapa o cariera. Cele mai multe posturi disponibile sunt in sucursalele bancilor, in principal in departamentele comerciale. Exista, desigur, si numeroase pozitii in centralele bancilor, care se adreseaza in principal celor cu experienta. Acestia din urma sunt principala tinta a celor de la BCR, care vin la targ cu peste 20 de pozitii vacante in cadrul Administratiei Centrale a bancii. Cerintele minime pentru candidati sunt studiile superioare absolvite si experienta profesionala de cel putin un an in domeniul bancar. Oferta celei mai mari banci din Romania nu se opreste insa aici. Pentru acest an, reprezentantii BCR estimeaza ca este vorba de aproximativ 400 de posturi de ocupat in banca, dupa cele 600 acoperite numai anul trecut. Unul dintre cei mai atractivi angajatori in ultimii ani, BRD vine cu o mare diversitate de joburi si in aceasta toamna. Echipa BRD a ajuns acum la aproape 9.000 de angajati, numarul acestora crescand rapid. Numai in prima jumatate a anului 2008 BRD a inregistrat 1.000 de noi angajati, dupa ce in 2007 banca a depasit cifra de 2.000 de angajari. Sunt oferite oportunitati candidatilor indiferent de zona de activitate din care provin, varsta, experienta sau profesia lor, dupa cum subliniaza reprezentantii BRD. Pentru debutanti, BRD vine cu posturi de operator ghiseu universal si teleconsilier, pentru care exista de programe de formare si integrare. Persoanele cu experienta in domeniul bancar pot opta pentru posturi de consilier clientela comerciala si analist credite, analist de risc, controlor de gestiune, auditor intern, jurist sau executor bancar. De asemenea, arata specialistii in resurse umane de la BRD, exista oportunitati pe domeniul functiilor suport pentru specialistii IT, manageri de proiect, asistenti de directie, specialisti resurse umane sau comunicare.
 
Oferta de joburi este bogata si la Bancpost, acolo unde deschiderea de noi unitati aduce multe oportunitati de angajare. in acest moment exista posturi vacante atat pentru unitatile noi cat si pentru cele care deja functioneaza – posturi entry level si de conducere, ne-au precizat reprezentantii Bancpost. Astfel ca tinta bancii sunt atat proaspetii absolventi de facultate, cat si oamenii cu experienta relevanta, pentru functiile de coordonare si conducere. Cei de la Banca Transilvania cauta in aceasta toamna candidati pentru posturi de analist credite corporate, consilier bancar, relationship manager in unitatile BT si relationship manager in cadrul Diviziei Pentru Medici. Ofertele de munca se adreseaza absolventilor de studii superioare economice sau juridice. De asemenea, arata reprezentantii Bancii Transilvania, un atu important va fi si experienta, avand in vedere responsabilitatile pe care le implica posturile oferite. Ritmul de crestere al echipei BT ramane sustinut si anul acesta. Estimarile celor de la Banca Transilvania vorbesc de aproximativ 1.000 de angajari in 2008. in prezent, banca a ajuns la peste 6.300 de angajati, dupa ce anul trecut a facut 2.150 de angajari. “Avem nevoie de oameni pentru noile unitati – 173 de sedii au fost deschise in 2007 si in 2008 – pentru acoperirea numarului tot mai mare de specializari si a volumului de munca si pentru a sustine dezvoltarea celor patru linii de afaceri ale bancii: persoane fizice, IMM-uri, companii si Divizia Pentru Medici”, ne-au explicat specialistii in resurse umane de la Banca Transilvania.
 
La Credit Europe Bank, ritmul de angajare anul acesta este de 50 de persoane pe luna. Cele mai multe posturi disponibile sunt in segmentele comerciale, precum casieri, consilieri clientela si analisti de credit pentru clientii de retail, IMM-uri si corporate sau operatori call-center. Mai noi pe piata bancara romaneasca, insa cu planuri de crestere ambitioase, cei de la Bank of Cyprus vin la targ in cautarea tinerilor absolventi care vor sa inceapa o cariera in sistemul bancar. „Nu omitem insa candidatii cu experienta bancara ce opteaza pentru o schimbare in cariera”, completeaza specialistii in resurse umane ai bancii. Ca volum, Bank of Cyprus si-a propus sa angajeze anul acesta 130 de persoane, iar pentru anul viitor tinta este de 140 de noi angajati. Cei de la ProCredit Bank estimeaza ca vor mai face inca 150 de angajari pana la sfarsitul acestui an, oferta cuprinzand posturi in sucursale de administrator cont, ofiter credite, administrator clientela corporate, casier si back officer, precum si pozitii in sediul central. Ofertele de angajare se adreseaza atat candidatilor care provin din mediul bancar, cat si celor fara experienta anterioara. Iar in functie de specificul si de complexitatea postului, pot aplica atat candidatii cu studii superioare, cat si cei cu studii medii.
 
Intesa Sanpaolo cauta inca de pe acum sa-si acopere pozitiile din unitatile pe care le va inaugura in urmatoarele luni, oferind posturi de director de sucursala, sef de agentie, ofiter corporate, ofiter retail, joint teller si joint teller coordinator. Banca va deschide pana la finele acestui an inca 20 de sucursale, pentru ca in 2009 tinta sa fie alte 60 de noi unitati. De asemenea, spun ofiterii de HR de la Intesa, exista pozitii disponibile si pentru centrala bancii, atat specifice domeniului bancar, cat si de suport, precum specialisti IT si specialisti resurse umane. “Incepand cu 2008, Intesa Sanpaolo Bank a intrat intr-o faza de expansiune si dezvoltare. Drept urmare, in ultimul an am recrutat in jur de 200 de candidati. Pana la finele anului preconizam alte 150 de angajari, urmarind atingerea unui total de peste 900 de angajati. Estimam ca si in 2009 vom continua sa ne dezvoltam in acelasi ritm accelerat”, ne-au declarat reprezentantii bancii. Pe coordonate similare se inscrie si GarantiBank. Banca se afla intr-un proces de extindere a retelei demarat de curand. in general, oferta bancii cuprinde posturi de vanzari si operatiuni, in centrala si in agentii, dar si joburi de tip entry-level. “Dezvoltarea GarantiBank a pornit cu anul 2007, cand activitatea s-a diversificat. Dintr-o banca de nisa ce tintea doar segmetul corporatist, am decis sa fim un partener si pentru clientii persoane fizice si IMM-uri. in acest sens, anul 2007 a avut un rol insemnat in atragerea de noi colegi din exterior care sa contribuie la punerea in aplicare a planurilor ambitioase ale bancii. Numarul de angajati care s-au alaturat organizatiei anul trecut a insumat peste 400 persoane. Pentru anul 2008 planurile de dezvoltare continua si in acest sens sunt estimari privind angajarea a peste 200 de noi colegi pana la sfarsitul anului”, au aratat specialistii in resurse umane de la Garanti.

Accesul vizitatorilor la expozitie este gratuit, programul de vizitare fiind intre orele 11.00 – 19.00 in primele doua zile (9 si 10 octombrie 2008) si intre orele 10.00 – 17.00 in ultima zi (11 octombrie 2008). Institutul Bancar Roman se afla localizat in spatele magazinului Unirea, pe strada Negru Voda, nr. 3, Sector 3, Bucuresti.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos