Bancile concureaza pentru banii romanilor cu dobanzi record

Bancile concureaza pentru banii romanilor cu dobanzi record

Majorarile succesive ale dobanzii BNR si nevoia bancilor de resurse face ca aceasta perioada sa fie una proprice pentru economisire. Romanii sunt asaltati saptamanal cu dobanzi tot mai bune oferite pentru banii depusi in depozite, o parte din banci angajandu-se intr-o competitie a pretului platit pentru resursele clientilor. Cea mai recenta masura a Bancii Nationale

Majorarile succesive ale dobanzii BNR si nevoia bancilor de resurse face ca aceasta perioada sa fie una proprice pentru economisire. Romanii sunt asaltati saptamanal cu dobanzi tot mai bune oferite pentru banii depusi in depozite, o parte din banci angajandu-se intr-o competitie a pretului platit pentru resursele clientilor. Cea mai recenta masura a Bancii Nationale de majorare a dobanzii cheie, de la 9% la 9,5%, a fost urmata imediat de miscari similare ale bancilor, pentru dobanzile la depozite. Mai multi jucatori au urcat in aceste zile dobanzile peste pragul de 10%. Unele banci au ales sa plateasca astfel de dobanzi ridicate numai pentru sume mari, in timp ce in cazul altor banci acestea sunt disponibile pentru toti clientii. De asemenea, noile oferte de economisire sunt valabile numai pentru depozitele noi constituite, astfel ca dobanda nu se aplica pentru sume la banca in alte instrumente de economisire.

Cele mai mari dobanzi, formate din doua cifre, pentru depozitele in lei sunt platite in acest moment de Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Piraeus Bank si Libra Bank. Perioadele pe care trebuie constituite depozitele pentru care se ofera astfel de dobanzi sunt reduse, in general de 3 luni. In topul dobanzilor se afla Piraeus Bank, institutia platind 10,5% pentru depozitele noi mai mari de 20.000 de lei, constituite pe 3 luni. Banca se adreseaza astfel numai persoanelor cu venituri medii si mari, care vor sa economiseasca sume importante de bani. La fel stau lucrurile si in cazul ofertei lansate de Raiffeisen Bank, lansate in a doua jumatate a lui martie si valabila pana la sfarsitul acestei luni. Banca ofera o dobanda de 10% pentru depozitele la 3 luni nou constituite, suma minima fiind de 40.000 de lei.

Banca Transilvania si Libra Bank se adreseaza unei categorii mai largi de clienti, suma minima pentru constituirea depozitului fiind cea standard (100 lei sau 150 lei). Banca Transilvania plasteste cu 10% sumele depuse in depozitele cu scadenta la o luna si jumatate (45). La Libra Bank depozitele pe 3 si 6 luni beneficiaza de o dobanda de 10,1%, in cadrul unei promotii valabile pana la 1 mai, in care acorda un bonus de dobanda de 0,6%. Banca a decis ieri sa majoreze dobanzile la depozite, pentru a doua oara in ultima luna, cele mai mari cresteri inregistrand depozitele la 3 si 6 luni, de pana la 1,25%. 

Bogdan Popescu

ANUNT IMPORTANT. In perioada 17 – 19 aprilie 2008, la Institutul Bancar Roman, va avea loc cea de-a doua editie a TARGULUI BANKINGJOBS. Evenimentul ofera tuturor celor care doresc sa se angajeze in domeniul bancar un bun prilej de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane ale institutiilor de credit. Alte detalii pe www.targulbankingjobs.ro .

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos