Bancile au reinceput ofensiva pe piata muncii

Bancile au reinceput ofensiva pe piata muncii

Dupa ce activitatea bancilor pe piata muncii a fost pentru doua luni aproape inexistenta, de cateva zile au inceput sa fie vizibile primele campanii de recrutare sustinute de institutiile de credit. Incepand cu mijlocul lunii noiembrie 2008, departamentele de resurse umane din domeniul bancar nu au mai promovat niciun post vacant. Alaturi de implicatiile firesti

Dupa ce activitatea bancilor pe piata muncii a fost pentru doua luni aproape inexistenta, de cateva zile au inceput sa fie vizibile primele campanii de recrutare sustinute de institutiile de credit. Incepand cu mijlocul lunii noiembrie 2008, departamentele de resurse umane din domeniul bancar nu au mai promovat niciun post vacant. Alaturi de implicatiile firesti legate de lunile de iarna, cand in fiecare an institutiile de credit isi reduc la maximum procesele de angajare, perioada de fata s-a prezentat astfel si din cauza crizei financiare care a dus la aparitia incertitudinilor ce planeaza inca asupra planurilor de dezvoltare teritoriala. Cu toate acestea, anunturile de angajare postate in ultimele zile de banci pe site-urile de profil ne arata indiscutabil ca piata fortei de munca s-a trezit la viata. Un exemplu in acest sens este portalul destinat exclusiv campaniilor de recrutare din industria financiar-bancara – www.bankingjobs.ro, care gazduieste in acest moment aproape 100 de anunturi de angajare. Institutii de credit cum ar fi BRD, Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, Alpha Bank, BCR, Banca Romaneasca, Libra Bank, Intesa SanPaolo Bank, ProCredit Bank sau Bank Leumi au initiat ample campanii de recrutare. Oferta de locuri de munca cuprinde posturi din toate palierele activitatii bancare.

Cum va afecta criza financiara piata fortei de munca din domeniul bancar?

Portalul www.bankingjobs.ro a initiat in luna decembrie 2008 si un nou sondaj de opinie care urmareste sa afle opinia angajatilor din domeniul bancar in legatura cu implicatiile pe care le poate avea criza internationala asupra pietei fortei de munca din sectorul de profil. Criza financiara nu va ramane fara ecou pentru activitatea departamentelor de resurse umane. Cei mai multi sustin ca efectele vor avea in vedere realocari/restructurari de personal, mai putine oportunitati de angajare sau diminuarea fluctuatiei angajatilor de la o banca la alta. Exista insa si un curent de opinie pesimist care vorbeste despre repercusiuni neplacute asupra salariatilor bancilor, cum ar fi reducerea salariilor sau chiar concedierea. Tocmai de aceea, am dorit sa aflam care este raspunsul bancherilor la intrebarea "Cum va afecta criza financiara piata fortei de munca din domeniul bancar?". Intra pe www.bankingjobs.ro si opteaza si tu pentru una dintre variantele de raspuns.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos