Bancile au inviat ofertele de credite ipotecare

Bancile au inviat ofertele de credite ipotecare

Tot mai multe banci si-au imbunatatit, in ultima perioada, ofertele de credite destinate cumpararii si/sau constructiei de locuinte, promovand agresiv acest tip de produse. Institutiile financiare au profitat de perioada Sarbatorilor Pascale pentru a lansa si o serie de campanii promotionale, principalul obiectiv fiind practic revigorarea creditarii, in special, pe acest segment. Astfel, clientii au

Tot mai multe banci si-au imbunatatit, in ultima perioada, ofertele de credite destinate cumpararii si/sau constructiei de locuinte, promovand agresiv acest tip de produse. Institutiile financiare au profitat de perioada Sarbatorilor Pascale pentru a lansa si o serie de campanii promotionale, principalul obiectiv fiind practic revigorarea creditarii, in special, pe acest segment. Astfel, clientii au posibilitatea de a contracta, in aceasta primavara, imprumuturi mai ieftine cu dobanzi promotionale si, de asemenea, au sansa de a participa la tombole cu premii atragatoare. Interesant este faptul ca aceasta competitie acerba in care s-au inscris bancile, in aceste zile, pe segmentul creditelor ipotecare a contribuit, intr-un timp foarte scurt, la scaderea dobanzilor la unele produse in moneda nationala sub pragul de 10% pe an. Potrivit rapoartelor Bancii Nationale a Romaniei, dobanda anuala efectiva medie pentru un imprumut in lei destinat cumpararii/constructiei unei locuinte a urmat, in intervalul martie 2009 – februarie 2010, un trend de usoara crestere de la 11,07% la 12,56%. Nu aceeasi evolutie a inregistrat-o acest indicator pentru creditele ipotecare in euro. Dobanda anuala efectiva medie pentru un imprumut in euro a ajuns in februarie 2010 la 5,49%, de la 9,37% cat era in martie anul trecut, consemnand practic o reducere de aproape 50% in ultimele 12 luni. Observand desfasurarea acestor indicatori este de la sine de inteles de ce romanii prefera creditele ipotecare in euro. Conform statisticilor, finantarile in lei reprezinta doar 5% din totalul imprumuturilor imobiliare acordate de banci, clientii orientandu-se preponderent spre creditele in euro datorita diferentialului mare de dobanda.

Credit imobiliar in lei cu DAE sub 10% de la UniCredit tiriac Bank

UniCredit tiriac Bank a lansat un credit imobiliar in lei, cu o dobanda avantajoasa, calculata ca ROBOR la 3 luni + marja de 3,25%, pentru care DAE (dobanda anuala efectiva) este sub 10%. Astfel, pentru un imprumut de achizitie in lei, la o suma finantata de 120.000 lei, pe 30 de ani, clientul plateste o rata lunara de 973 lei, iar DAE ajunge la 9,75%. „Prin lansarea noii oferte, am incercat sa tinem cont de nevoile clientilor nostri si le-am facilitat accesul la credite in moneda in care isi primesc veniturile. Astfel, incercam sa diminuam potentialele riscuri asociate creditarii pe termen lung”, a declarat Bogdan Spuza, director de marketing si segmente in cadrul diviziei de retail a UniCredit tiriac Bank.

Campanie promotionala de pret la Raiffeisen Bank

In perioada 6 aprilie – 30 septembrie, Raiffeisen Bank deruleaza o campanie promotionala de pret ce vizeaza creditele garantate cu ipoteca destinate persoanelor fizice. In acest interval, clientii beneficiaza de marje de dobanda reduse la imprumuturile ipotecare in lei si euro. Practic, Raiffeisen Bank a diminuat, in medie, cu un punct procentual la euro si un sfert de punct la lei marja de dobanda la aceste produse de finantare. Pentru un credit ipotecar de achizitie, marja de dobanda la euro ajunge la 5,5%, iar cea la lei la 3,75%. Marja este aplicata peste indicatorul EURIBOR la sase luni in cazul imprumuturilor in euro sau ROBOR la sase luni in cazul celor in moneda nationala. In acest fel, in momentul de fata, dobanda finala pentru creditul in euro este de 6,5%, iar pentru cel in lei de 10,59%.

Dobanzi mai mici si la GarantiBank

GarantiBank a anuntat recent lansarea unei oferte speciale valabile pentru toate creditele acordate persoanelor fizice in perioada 1 martie – 14 mai 2010. In cadrul acestei promotii, dobanda pentru orice tip de imprumut, in orice valuta, este redusa cu 0,5% fata de cea standard. Totodata, clientii pot beneficia de o perioada de gratie flexibila de 3 luni. “Unul dintre obiectivele noastre principale din acest an ramane acela de a incuraja creditarea persoanelor fizice si juridice. Urmand tendintele pietii, am operat deja doua reduceri de dobanda pentru creditele in euro si lei de la inceputul acestui an. Suntem convinsi ca, prin aplicarea acestei noi diminuari a dobanzilor standard, clientilor nostri le va fi mult mai usor sa acceseze un credit pentru a-si cumpara casa dorita”, a declarat Murat Atay, director general GarantiBank.

Premii pentru clientii Emporiki Bank care solicita imprumuturi

Emporiki Bank intampina primavara cu scaderea dobanzilor la credite si premierea clientilor care solicita imprumuturi, printr-o campanie promotionala de Paste, se anunta intr-un comunicat al institutiei financiare. Astfel, orice client persoana fizica care solicita un credit in perioada 8 Martie – 8 Mai 2010 are sansa de a fi scutit de plata ratelor pe o perioada de pana la 6 luni in cazul creditului ipotecar. Beneficiarii pot contracta un imprumut pentru locuinta pe o perioada de pana la 40 de ani si o valoare de pana la un milion euro (echivalent lei), la o dobanda de ROBOR 3 luni + 2% (la lei) si EURIBOR 3 luni + 5.5% (la euro). Clientii pot opta pentru o perioada de gratie de maximum 12 luni la principal, nu plateste comision lunar de administrare si comision de analiza, iar banca finanteaza pana la 80% din valoarea imobilului.

RBS Bank da credite ipotecare fara comision de rambursare anticipata

RBS Bank a lansat un credit ipotecar fara comision de rambursare anticipata si cu facilitati pentru clientii care incheie o asigurare de viata prin intermediul bancii si/sau care contracteaza pachetul de cont curent al institutiei. Suma maxima este de 750.000 euro, pentru o perioada de 30 de ani. Avansul minim solicitat de RBS Bank este de 25%, iar creditul este garantat cu ipoteca de rang I asupra imobilului achizitionat. Rata dobanzii este de 6,5% pe an pentru imprumutul in euro, pentru clientii care beneficiaza de o asigurare de viata contractata prin banca. Nivelul dobanzii este fix pentru primele 12 luni de creditare. Ulterior, rata se va calcula conform formulei Euribor 12M + 5,5%. in cazul unui imprumut de 50.000 euro acordat pe o perioada de 30 de ani, valoarea finala platibila de consumator este de 118.119 euro, iar dobanda anuala efectiva este de 6,85%. Clientii care opteaza pentru virarea salariului in contul curent deschis la RBS Bank beneficiaza de o reducere de 0,5 puncte procentuale, atat pentru dobanda din primul an, cat si pentru marja din urmatorii ani. in cazul acestora, pentru exemplul listat mai sus, valoarea finala platibila de consumator va fi de 112.219 euro, iar dobanda anuala efectiva va fi de 6,39%.

Imprumut pentru locuinta cu asigurare de somaj de la Bancpost

Bancpost dispune de un nou credit ipotecar, care se acceseaza cu o asigurare de risc de somaj, ce acopera pana la 12 rate in cazul in care clientul ramane fara loc de munca in primii trei ani ai imprumutului. “Caracteristicile noului produs ofera clientilor cea mai buna optiune de pe piata in conditii de siguranta in acest moment”, precizeaza reprezentantii Bancpost intr-un comunicat de presa. O alta caracteristica aparte a acestui credit pentru locuinta este dobanda fixa din primii trei ani, care porneste de la 7,95%. Primele de asigurare sunt platite de banca, iar perioada maxima de creditare este de 35 de ani.  

Banca Romaneasca a redus dobanzile la creditele imobiliare

Banca Romaneasca a modificat dobanzile oferite la creditele ipotecare si imobiliare, in acord cu valoarea indicilor de referinta – Euribor, Robor si Libor – inregistrati la data de 15 martie, cea mai mare scadere fiind consemnata la imprumuturile in lei. Astfel, dobanda de referinta a creditelor in lei s-a redus cu 4,35 puncte procentuale, pana la 6,13% pe an. In acelasi timp, dobanda imprumuturilor in euro a scazut cu 0,064 puncte procentuale, la 0,65% pe an. Noile rate de dobanda s-au aplicat incepand cu 25 martie a.c. si sunt valabile atat pentru creditele aflate in sold, cat si pentru cele acordate dupa aceasta data. Suma lunara de plata pentru un credit ipotecar in valoare de 150.000 lei pe o perioada de 30 de ani inregistreaza o scadere de aproximativ 29%, de la aproximativ 1.740 lei la 1.240 lei, conform bancii.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos