Bancile au inceput sa resimta lipsa de specialisti

Bancile au inceput sa resimta lipsa de specialisti

Bancile din Romania incep sa resimta criza de forta de munca, anticipata de oficialii mai multor institutii de credit, de specialistii in resurse umane si chiar de presedintele Traian Basescu. Faptul ca tot mai multe banci europene au inceput sa-si dezvolte afacerile si pe piata romaneasca si continua extindere a bancilor autohtone fac posibila cresterea

Bancile din Romania incep sa resimta criza de forta de munca, anticipata de oficialii mai multor institutii de credit, de specialistii in resurse umane si chiar de presedintele Traian Basescu. Faptul ca tot mai multe banci europene au inceput sa-si dezvolte afacerile si pe piata romaneasca si continua extindere a bancilor autohtone fac posibila cresterea numarului de locuri de munca disponibile in domeniul de profil. Fara a exagera, in prezent aproape ca nu exista o banca din Romania care sa nu angajeze personal de specialitate. Aglomerarea institutiilor de credit pe piata fortei de munca a inceput sa lase urme: au disparut oamenii pregatiti. Si pentru ca nu au mai avut de unde alege, bancile s-au vazut nevoite sa forteze descoperirea de specialisti.

BRD vrea sa te faca bancher

Asa au aparut programele de training organizate in randul studentilor din universitatile cu profil economic, de unde bancile isi selecteaza practic viitorii angajati. Alaturi de aceasta metoda cu efect garantat, exista banci care-si asuma si alte modalitati de a recruta personal. BRD organizeaza in aceasta perioada o campanie de recrutare putin altfel, al carei mesaj principal este "Crezi ca e prea tarziu pentru o noua cariera?". Practic, BRD incearca sa puna mana pe cei care doresc sa-si reprofileze cariera, acceptand un post intr-o banca comerciala. "Daca esti o persoana deschisa provocarii, cu experienta si abilitati de lucru cu clientii, vino acum si alatura-te echipei BRD", este indemnul celei de-a doua banci din sistemul bancar romanesc.     

Si Banca Nationala cauta specialisti

Banca Nationala a Romaniei organizeaza un program de formare profesionala a tinerilor specialisti, care se adreseaza celor cu o pregatire solida care poate fi valorificata cu succes in activitatea Bancii Centrale. Programul ofera oportunitatea de formare profesionala a celor selectionati prin invatarea din practica a operatiunilor si politicilor Bancii Nationale si acumularea experientei necesare desfasurarii activitatii in Banca Centrala.

Conditii de participare
– Detinerea unei diplome de licenta in economie, drept sau matematica (cu media examenelor de licenta minim 9).
– Experienta profesionala de minimum 2 ani intr-o institutie financiar – bancara, guvernamentala, de cercetare sau continuarea studiilor la nivel de master sau doctorat. Aceste conditii nu se aplica sefilor de promotie din profilurile mentionate la punctul 1.
– Varsta de maximum 32 de ani la data transmiterii formularului de inscriere.
– Cunoasterea temeinica a limbii engleze. Cunoasterea unei alte limbi de circulatie internationala constituie un avantaj.
– Sa nu aiba angajati in banca sotul/sotia, parinti, copii, frati/surori, alte rude sau afini pana la gradul II inclusiv.

Selectionarea persoanelor pentru programul mentionat se realizeaza de catre un Comitet de administrare a programului care este responsabil pentru alegerea candidatilor, urmarirea si dezvoltarea programului, precum si acordarea de asistenta celor admisi pe intreaga durata a programului (12 luni). Comitetul va fi de asemenea responsabil cu organizarea de intalniri, cursuri de pregatire si evenimente sociale care sa asigure dezvoltarea corespunzatoare a participantilor la program si crearea unui cadru propice acumularilor de cunostinte.

Persoanele selectionate pentru a participa in acest program vor fi angajate cu contract pe perioada determinata (12 luni), urmand ca la incheierea programului sa sustina un examen complex de testare a cunostintelor si abilitatilor dobandite. Dupa incheierea programului, persoanelor care au depasit cu succes evaluarile finale le vor fi prelungite contractele de munca, in masura existentei unor locuri de munca disponibile, in conditii similare cu cele ale angajatilor Bancii Nationale, beneficiind de toate drepturile si obligatiile prevazute in contractul colectiv de munca.

Inscrierea se face prin simpla transmitere a Formularului de inscriere (disponibil pe site-ul www.bnr.ro la sectiunea "Noutati"), a unui Curriculum Vitae detaliat si a unei prezentari a motivelor pentru care doriti angajarea in Banca Nationala a Romaniei, prin e-mail, fax sau posta (Verificati in prealabil daca intruniti toate conditiile specificate mai sus). Pentru relatii suplimentare va puteti adresa la telefon 313.04.10 int. 2501. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos