Bancile au inceput goana dupa clientii din strainatate

Bancile au inceput goana dupa clientii din strainatate

Salariile cu mult peste media din Romania, miliardele de euro trimise acasa si radacinile solide care ii leaga permanent de meleagurile natale fac din romanii de peste hotare o categorie de potentiali clienti foarte apreciata de institutiile de credit. Tocmai de aceea, inca din 2006, unele banci au dezvoltat oferte speciale pentru romanii care lucreaza

Salariile cu mult peste media din Romania, miliardele de euro trimise acasa si radacinile solide care ii leaga permanent de meleagurile natale fac din romanii de peste hotare o categorie de potentiali clienti foarte apreciata de institutiile de credit. Tocmai de aceea, inca din 2006, unele banci au dezvoltat oferte speciale pentru romanii care lucreaza legal in strainatate. Un job "la vedere" ii asigura persoanei care vrea sa contracteze un credit la o banca din Romania posibilitatea de a demonstra venitul obtinut. Aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana le faciliteaza tot mai multor romani accesul la locuri de munca cu forme legale, ceea ce intareste ideea ca 2007 va fi practic anul in care se va inteti concurenta pe segmentul produselor si serviciilor bancare destinate romanilor din strainatate.

Linie telefonica speciala pentru stranieri si pachete de produse personalizate

Daca pana in urma cu putin timp bancile se bateau pentru a "transfera" banii romanilor din strainatate la rudele din Romania, iata ca aria de activitate se extinde. Spre exemplu, BRD si-a diversificat oferta de produse si servicii destinate romanilor care lucreaza in strainatate, punand la dispozitia acestora chiar si o rubrica pe pagina de Internet, unde pot gasi informatii utile. Mai mult, francezii au instituit si o linie telefonica speciala (0040 21 302 61 61) – serviciul Vocalis International disponibil de luni pana duminica de la ora 8 la 22 (orele Romaniei). Si Unicredit si-a dovedit atasamentul pentru romanii care lucreaza in Italia, lansand un set de produse si servicii care faciliteaza legatura intre acestia si familiile ramase in tara.

In Romania, clientii care opteaza pentru acest pachet – Familia Ta – beneficiaza de o deschidere gratuita de cont curent in euro si in lei (optional), card de debit principal si secundar fara comision de emitere si de administrare in primul an si acces gratuit la Internet Banking pentru plati, transferuri si schimburi valutare. In plus, pachetul „Familia Ta” asigura si alte beneficii bancare: schimb valutar fara comisioane, 50% discount din comisionul standard de acordare pentru creditul ipotecar, retrageri fara comision din depozit la scadenta si doua zile dupa scadenta.

„Familia Ta” poate fi achizitionat la oricare dintre sucursalele bancii UniCredit Romania sau prin sucursalele Agenzia Tu din Italia. Indiferent daca acest pachet este achizitionat in Romania sau in Italia, costul anual este de 20 de euro. Un pachet similar numit „Conto Tu” se poate achizitiona din Italia prin intermediul UniCredit Banca – de la sucursalele Agenzia Tu deschise in Milano si in Bolognia. Cu un comision lunar de 5 euro, “Conto Tu” include 120 de operatiuni pe an (30 pe trimestru), doua carduri de debit, un card preplatit, un card de credit, acces gratuit la serviciile Internet Banking si Mobile Banking si 6 transferuri pe an prin Internet Banking. Prin corelarea celor doua pachete, romanii din Italia isi pot trimite economiile acasa in deplina siguranta si mult mai ieftin. Pachetele pot fi utilizate si separat, dar impreuna se poate beneficia la maximum de facilitatile oferite.

Romanii din Italia pot sa beneficieze de consultanta bancara dedicata in cele doua sucursale deschise de UniCredit Banca sub numele Agenzia Tu in Bologna (functioneaza de la data de 23 octombrie a.c.), in Milano (va fi deschisa in data de 27 noiembrie) si in Torino (se va deschide in primul trimestru al anului 2007). Acestea sunt primele sucursale special concepute pentru a raspunde nevoilor financiare ale cetatenilor straini care lucreaza cu forme legale in Italia. Aici, clientii UniCredit beneficiaza de consultanta din partea personalului special pregatit si materiale de prezentare in limba materna (romana).

Bancile mizeaza pe creditul pentru locuinta

Principala tinta pentru bancile atrase de romanii care lucreaza peste hotare pare a fi pentru inceput creditele pentru locuinta. Mai multe institutii bancare si-au anuntat disponibilitatea de a-i finanta pe stranierii care vor sa-si construiasca / cumpere o locuinta in Romania. BRD, UniCredit, Banca Transilvania si Domenia Credit au oferte speciale destinate acestei categorii de clienti. Interesant este faptul ca solicitantul unui asemenea imprumut nu este nevoit sa se deplaseze in Romania pentru incheierea contractului de credit, putand desemna un imputernicit care sa-l reprezinte in relatia ta cu banca, pe tot parcursul procesului de acordare si de derulare a creditului.

Documentele necesare pentru a demonstra veniturile incasate din contractele de munca derulate in strainatate (n.r. – lista alcatuita de Banca Transilvania) sunt:

– Contractul de munca pe perioada nedeterminata/determinata – legalizat in tara de provenienta a veniturilor la un notar / avocat cu apostila si apoi tradus si legalizat in Romania sau orice alt act legal in tara angajatorului, tradus si legalizat. Contractul de munca pe perioada determinata trebuie sa fie incheiat pe o perioada de minim 1 an, iar la data solicitarii creditului contractul sa mai fie valabil cel putin 2 luni.

– Adeverinta de venit care sa ateste veniturile realizate pe ultimele 6 luni, emisa cu maxim 30 de zile inaintea cererii, document care sa contina informatii privind datele de identificare si de contact ale angajatorului, functia solicitantului de credit, durata contractului, veniturile nete lunare realizate in ultimele 6 luni, numele si semnatura celor doi reprezentanti ai firmei care vor semna adeverinta.

– Extrase de cont/ Fluturas dovedind veniturile incasate in ultimele 6 luni.

– Recomandare din partea angajatorului.

– Fisa fiscala/ Certificat Fiscal din tara angajatorului, pe anul precedent, cu viza institutiei similare Administratiei Financiare din tara respectiva, tradus si legalizat.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos