Bancile au continuat sa inchida unitati si sa concedieze

Bancile au continuat sa inchida unitati si sa concedieze

Provizoanele constituie de banci au crescut in primul trimestru cu 920 de milioane de lei, la 24,5 miliarde de lei, in contextul in care valoarea creditelor restante si indoielnice a avansat cu peste 10%, iar rata de solvabilitate medie pentru sistemul bancar a urcat la 14,75%, anunta Mediafax. La sfarsitul anului trecut, rata de solvabilitate

Provizoanele constituie de banci au crescut in primul trimestru cu 920 de milioane de lei, la 24,5 miliarde de lei, in contextul in care valoarea creditelor restante si indoielnice a avansat cu peste 10%, iar rata de solvabilitate medie pentru sistemul bancar a urcat la 14,75%, anunta Mediafax. La sfarsitul anului trecut, rata de solvabilitate pentru sistemul bancar era de 14,66%, cu mult peste nivelul impus de reglementari, de 8%.

Provizioanele constituite de banci au crescut anul trecut cu 8,5 miliarde de lei, respectiv cu 57%, la 23,56 miliarde de lei, in contextul in care valoarea creditelor restante si indoilenice aproape s-a dublat. Astfel, sistemul bancar a incheiat anul trecut pentru prima data din 1999 pe pierdere, de 304 milioane lei. Sistemul bancar a revenit pe profit in primul trimestru din acest an, dar castigul net de 373 milioane lei obtinut a fost cu 15% mai mic decat rezultatul raportat in perioada similara din 2010.

In acest context, bancile au continuat reducerea retelei de unitati teritoriale si a personalului. Astfel, numarul total al unitatilor bancare s-a redus in primul trimestru cu 33 de unitati, la 6.137 de sucursale.

Numarul total al salariatilor bancilor s-a diminuat in primele trei luni cu 86 de persoane, la 66.667 angajati, dar personalul din centralele institutiilor de credit a fost suplimentat cu 160 de persoane, la 20.861 salariati.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos