Bancile au blocat 95% din creditele pe retail si 90% din cele pentru companii

Bancile au blocat 95% din creditele pe retail si 90% din cele pentru companii

Bancile au blocat in prezent 95% din creditele pe retail si 90% din creditele pentru companii, in lipsa finantarilor din sistemul bancar, situatie conjugata cu explozia ratelor de credite neperformante de la 2-3% pana la 10-15%, a declarat, marti, presedintele CFA Romania, Dragos Cabat. "Piata bancara este blocata in acest moment. Liniile de finantare din

Bancile au blocat in prezent 95% din creditele pe retail si 90% din creditele pentru companii, in lipsa finantarilor din sistemul bancar, situatie conjugata cu explozia ratelor de credite neperformante de la 2-3% pana la 10-15%, a declarat, marti, presedintele CFA Romania, Dragos Cabat. "Piata bancara este blocata in acest moment. Liniile de finantare din partea bancilor vor fi blocate, iar multe proiecte de investitii vor fi amanate. O solutie ar fi finantarea catre si de la furnizori in lipsa finantarii din sistemul bancar", a spus Cabat in cadrul unui seminar despre piata de retail.

Totodata, criza financiara va duce la o "explozie a ratelor de default" (rata creditelor neperformante), in conditiile in care acestea au crescut deja "vertiginos" de la 2-3% pana la 10-15%, a mai spus Cabat.

"Pana acum a fost o perioada de capitalism salbatic. Criza va duce la o aterizare brutala, nu una lina, dar efectul asupra pietei de retail va fi acelasi, va ajunge la acele marje de profit normale", a mai spus presedintele CFA Romania.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos