Bancile ar putea fi obligate sa acorde credite in moneda in care castiga solicitantul

Bancile ar putea fi obligate sa acorde credite in moneda in care castiga solicitantul

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor si al CEC, Radu Gratian Ghetea, a anuntat la The Money Channel ca va propune spre discutie introducerea unei norme care sa restrictioneze accesul persoanelor fizice la creditele in valuta. Masura ar fi menita sa protejeze populatia in fata riscului valutar. "Este o parere personala, dar o sa o ridic

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor si al CEC, Radu Gratian Ghetea, a anuntat la The Money Channel ca va propune spre discutie introducerea unei norme care sa restrictioneze accesul persoanelor fizice la creditele in valuta. Masura ar fi menita sa protejeze populatia in fata riscului valutar.

"Este o parere personala, dar o sa o ridic si in cadrul asociatiei. Nu cred ca e bine sa lasam populatia sa se imprumute in alte valute. Eu cred ca este simplu a spune ca persoanele fizice trebuie sa se imprumute in valuta in care castiga. Daca cineva vine si demonstreaza ca are salariul in valuta normal ca atunci poate avea acces", a declarat Radu Gratian Ghetea.

Domnia sa considera ca o decizie a Bancii Nationale in acest sens ar fi necesara, pentru a putea fi impusa intregului sistem bancar. Oficialul ARB este de parere ca restrictionarea accesului la creditul in valuta in care ai veniturile ar reduce considerabil riscurile pentru portofoliul de credite acordate persoanelor fizice.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos