Bancile apeleaza la masuri alternative de restructurare a creditelor

16 iunie 2009

Credit Europe Bank Romania a introdus, din iunie, masuri alternative de restructurare a creditelor, pentru clientii aflati in imposibilitate temporara de plata a ratelor la termenele scadente, a anuntat, luni, banca. "Prin acest program ne propunem o abordare flexibila a problemelor financiare cu care se confrunta unii dintre clientii nostri. Impreuna cu ei incercam sa gasim solutii alternative pentru a-i ajuta sa depaseasca perioadele de impas la plata creditelor pe care le au in derulare", a declarat vice-presedintele Credit Europe Bank Romania, Ömer Tetik. Banca a dezvoltat mai multe metode de restructurare a creditelor, astfel incat sa ofere o gama larga de solutii adaptate la problemele financiare reale ale clientilor sai.

"Am luat in considerare atat majorarea perioadei de rambursare prin rescadentare, cat si reesalonarea ratelor, oferind clientilor aflati in dificultate de plata o perioada de gratie partiala sau totala, dupa caz, de pana la un an. De asemenea, oferim clientilor nostri posibilitatea de a face conversia creditelor din moneda initiala intr-o alta moneda, precum si alte solutii de restructurare, personalizate in functie de necesitati", a completat Ömer Tetik. In analiza solicitarilor de restructurare a unui credit, banca va lua in considerare posibilitatile reale de rambursare de care dispune clientul in prezent. Imposibilitatea temporara de plata trebuie dovedita cu documente justificative ce vor fi prezentate de catre client impreuna cu cererea de restructurare. Banca recomanda clientilor sa adreseze solicitarile de restructurare inainte de agravarea problemelor lor financiare, astfel incat creditul sa nu acumuleze restante.

Oferte speciale pentru a sustine rau-platnicii

Un alt exemplu de institutie de credit care a apelat la oferte speciale pentru a-i sustine pe rau-platnici este Bancpost. In momentul de fata, aceasta banca deruleaza doua campanii promotionale, urmarind sa sustina rau-platnicii la creditele de nevoi fara garantii imobiliare. Promotia “Clientii buni castiga intotdeauna”, initiata la mijlocul lunii ianuarie 2009, a fost prelungita pentru inca 3 luni de zile pana la data de 14 iulie. Practic, clientii Bancpost care platesc integral si la timp rata lunara la creditul de nevoi au sansa sa intre in posesia celor doua premii lunare de 15.000 de lei prin tragere la sorti. Posibilitatea de a primi o suma consistenta de bani fara a face mare lucru, decat sa-ti achiti rata la timp, este o motivatie in plus pentru clienti.

 Bancpost s-a gandit insa si la acei beneficiari de credite care nu pot plati ratele la datele scadente stabilite contractual din diferite motive. Astfel, pentru a achita mai usor ratele lunare la creditul de consum, clientii Bancpost pot opta pentru una dintre cele trei oferte speciale, valabile pana la 30 iunie 2009: 0% comision de rambursare anticipata totala sau partiala, 0% comision pentru modificarea datei scadente sau posibilitatea micsorarii ratei lunare cu costuri zero prin extinderea perioadei de creditare. In mod normal, pentru a beneficia de unul dintre aceste servicii, clientii altor banci sunt remunerati. Spre exemplu, BRD si Alpha Bank isi taxeaza beneficiarii de credite care opteaza pentru modificarea planului de rambursare cu 1% din suma ramasa de achitat. In cazul clientilor care doresc sa-si achite creditele in avans, lucrurile stau si mai rau, comisioanele de rambursare anticipata ajungand si pana la 5% la BRD sau 4% la Alpha Bank in functie de intervalul de timp in care se realizeaza acest lucru.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro