Bancile, amenintate de mobile

Bancile, amenintate de mobile

Veniturile bancilor sunt amenintate de jucatori netraditionali, precum Apple, Google si PayPal, care doresc sa intre in competitia pentru platile prin intermediul telefoanelor mobile, potrivit unui raport al KPMG. Ca atare, numeroase banci isi reevalueaza modelele de plati la nivel global sau dezvolta altele noi, pe masura ce platile de pe telefoane si alte echipamente

Veniturile bancilor sunt amenintate de jucatori netraditionali, precum Apple, Google si PayPal, care doresc sa intre in competitia pentru platile prin intermediul telefoanelor mobile, potrivit unui raport al KPMG. Ca atare, numeroase banci isi reevalueaza modelele de plati la nivel global sau dezvolta altele noi, pe masura ce platile de pe telefoane si alte echipamente mobile cresc in popularitate. Gigantii IT forteaza bancile sa se adapteze rapid pentru a-si proteja veniturile provenite din plati si pentru a beneficia de avantajele oferite de noile platforme mobile.

Aproape 85% dintre participantii la studiu afirma ca platile mobile vor avea o importanta semnificativa pentru afacerile lor in urmatorii 4 ani. Studiul a mai aratat ca lipsa standardizarii tehnologiilor si a infrastructurii de generatie noua reprezinta bariere in adoptia pe scara larga a platilor mobile. Aceasta se refera de fapt la asa-numitul "portofel electronic". Cei mai multi au numit tehnologia NFC (Near Field Communications) ca având cele mai mari sanse de succes datorita usurintei in utilizare.

Raportul KPMG a aratat ca multi dintre executivii din banci au devenit constienti de riscul competitiei crescânde din piata platilor mobile.

Unii respondenti au mentionat in aceasta categorie potentialul parteneriatului dintre operatorii de telecomunicatii mobile si furnizorii de echipamente pentru a dezvolta sisteme de plata independente de infrastructura traditionala de plati.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos