Banci goale – 6.000 de bancheri pleaca acasa!

Banci goale – 6.000 de bancheri pleaca acasa!

Imaginea dezolanta a bancilor goale este tot mai prezenta. Daca anul trecut pe vremea aceasta "rasarea" cate o agentie aproape saptamanal, acum dispare cate una! CitiBank inchide 30 de agentii din 39 si da afara 80 de oameni. Spatiile comerciale de la parterul blocurilor raman goale. Un exemplu tot mai vizibil este cel al bancii

Imaginea dezolanta a bancilor goale este tot mai prezenta. Daca anul trecut pe vremea aceasta "rasarea" cate o agentie aproape saptamanal, acum dispare cate una! CitiBank inchide 30 de agentii din 39 si da afara 80 de oameni. Spatiile comerciale de la parterul blocurilor raman goale. Un exemplu tot mai vizibil este cel al bancii MKB Romexterra, care a inchis 5 agentii doar in Bucuresti intr-o luna din cauza "neprofitabilitatii". Asa se face ca agentia din cartierul Drumul Taberei este acum un spatiu bun pe timp de criza, unde gasesti ce-ti trebuie: farmacia Remedio. In 13 Septembrie, spatiul detinut de MKB Romexterra isi cauta inca inlocuitori: ai 80 de metri patrati amenajati si o chirie de 5.000 de euro lunar.

Si Volksbank are probleme cu disponibilizarile la agentiile francizate unde vedem multe lacate, iar OTP Bank a dat afara o buna parte din personalul responsabil de finantarea companiilor. In sistem lucreaza 70.000 de oameni si putem spune ca cifrele sunt mici, dar acestea se pot inmulti. Pe piata sunt zvonuri despre alte banci care isi "obliga" angajatii sa plece de buna voie: Credit Europe Bank are pe bloguri (click aici) multe plangeri cu asemenea proceduri. Insa multi directori de banci se feresc sa recunoasca ca fac concedieri.

Sindicatele bancherilor si-au facut calculele si spun ca din 20.000 de oameni angajati direct in acordarea de credite, 30% vor parasi sitemul, adica 6.000 de angajati, afirma presedintele sindicatului, Constantin Paraschiv, pentru ProTV. Unii bancheri insa nu au probleme, ba chiar primesc bonusuri grase iar unele banci inca mai fac angajari.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos