Bancherul, cel mai periculos hot din conturi

Bancherul, cel mai periculos hot din conturi

Ce te doare mai mult: ca te-au furat hackerii sau bancherul personal? In ultima vreme se discuta tot mai mult pe aceasta tema, multe institutii de credit constientizand ca angajatii proprii pot constitui un pericol pentru banii clientilor. Este ca si cum ai pune lupul paznic la oi. Atacul din interior este considerat de specialisti

Ce te doare mai mult: ca te-au furat hackerii sau bancherul personal? In ultima vreme se discuta tot mai mult pe aceasta tema, multe institutii de credit constientizand ca angajatii proprii pot constitui un pericol pentru banii clientilor. Este ca si cum ai pune lupul paznic la oi. Atacul din interior este considerat de specialisti cea mai periculoasa metoda de devalizare a conturilor clientilor. Cu probleme de acest gen s-au confruntat si cateva banci din Romania, una dintre situatii in care a fost implicata HVB Bank fiind dezbatuta pe larg pe forumul Desprecopii.com.

Este de notorietate ca bancile investesc sume importante in sisteme sofisticate de protectie fata de hackeri, dar abia in ultima perioada au inceput sa realizeze ca exista un pericol si mai mare – furtul de informatii din interior, se arata intr-un comentariu Reuters.

"Poti avea un sistem de securitate ca o fortareata, dar, daca nu aplici un tratament discriminatoriu consilierilor si angajatilor temporari, esti extrem de vulnerabil", a declarat Carmen Oveissi Field, consilier din New York in problemele de infractiuni prin intermediul computerelor. Oveissi Field, director la Daylight Forensic & Advisory, firma de consultanta in domeniul securitatii, considera ca daca oamenii pot avea acces la sistemele informatice ale bancii, "jocul s-a terminat".

Chiar si reprezentantii institutiilor, in cazul unor evaluari si materiale cu scop informativ, recunosc gravitatea problemei: "Furtul de identitate poate avea loc prin accesarea sistemului bancar sau din interior, cea de-a doua posibilitate fiind mai periculoasa decat phishing-ul", a declarat un director de securitate de la o banca europeana importanta, citat de Reuters. Externalizarea managementului de date si a altor servicii face ca prevenirea furtului de identitate din interior sa devina mai dificila.

Credeti sau nu, romanii si-au pus deja acesta problema, cu ceva vreme in urma. Pe unul din forumurile romanesti s-a dezbatut o astfel de situatie. Un membru al comunitatii Despecopii.com are indolieli cu privire la corectitudinea angajatilor HVB Tiriac Bank. Mai mult, acesta prezinta problema dar si explicatia oferita de reprezentantii bancii: “Acolo i s-a spus ca datorita fuziunii dintre HVB si Tiriac, unii angajati de la Tiriac au ramas fara loc de munca si prin anumite mijloace de ei stiute au ajuns sa faca si treaba asta“. Intreaga discutie o puteti regasi pe forumul www.desprecopii.com.

www.dinucornel.ro                     www.banipentrucase.ro

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos