Bancherii susotesc si asteapta varianta finala a proiectului BNR. Vezi aici nemultumirile lor

Bancherii susotesc si asteapta varianta finala a proiectului BNR. Vezi aici nemultumirile lor

Oficial, nimeni nu comenteaza nimic, pana cand varianta finala a proiectului va fi disponibila. Surse din BNR spun ca nu se asteapta la proiecte similare si pentru companii. "Deocamdata e vorba despre persoanele fizice. In cazul companiilor nu cred sa asistam la proiecte similare", spun unele surse ale presei centrale. "Noi am facut o simulare

Oficial, nimeni nu comenteaza nimic, pana cand varianta finala a proiectului va fi disponibila. Surse din BNR spun ca nu se asteapta la proiecte similare si pentru companii. "Deocamdata e vorba despre persoanele fizice. In cazul companiilor nu cred sa asistam la proiecte similare", spun unele surse ale presei centrale.

"Noi am facut o simulare pe parametrii indicate de BNR. La un venit de 1000 de euro, fara alte credite, un solicitant de imprumut in valuta  – in cazul unui  credit de 50.000 de euro- ar putea sa acceseze cu pana la 60% mai putin dupa noile reguli. O echipa din banca va veni cu propuneri concrete pe care sa le discutam cu reprezentantii BNR”, spune si directorul de retail al unei alte institutii de credit locale.

“Pana acum,  bancile percepeau avansuri diferite la creditul de consum.  Daca demonstrai ca ai NPL-uri  (credite neperformante- n.red) intr-un procentaj rezonabil, puteai sa ai si avans de 5%. Depindea de la banca la banca. Acum, acest avans se “universalizeaza” si toate bancile sunt puse pe picior de egalitate. Pe de o parte e corect, dar pe de alta parte sunt banci puternice care isi permit sa “tina” un avans mai mic pentru a castiga cota de piata sau volume de vanzari. Probabil ca unele banci vor veni cu propuneri in aceasta directive”, spune reprezentantul unei banci comerciale de top.

HotNews

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos