Bancherii romani, mai bine platiti decat cei din Occident

Bancherii romani, mai bine platiti decat cei din Occident

Dezvoltarea agresiva a bancilor din Romania, precum si intrarea pe piata autohtona a unor noi institutii de credit au condus in ultimii 2-3 ani la o escaladare a salariilor bancherilor. Ideea a fost sustinuta la unison de Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor si a CEC, si Florin Luca, director executiv resurse umane

Dezvoltarea agresiva a bancilor din Romania, precum si intrarea pe piata autohtona a unor noi institutii de credit au condus in ultimii 2-3 ani la o escaladare a salariilor bancherilor. Ideea a fost sustinuta la unison de Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor si a CEC, si Florin Luca, director executiv resurse umane in BRD, in cadrul conferintei prilejuite de targul locurilor de munca in domeniul bancar – BankingJobs.

Astfel s-a ajuns ca veniturile angajatilor din sistemul financiar bancar sa fie de ceva timp cele mai mari din economie, au apreciat cei doi oficiali. Oferta de munca din partea bancilor este sensibil mai mare decat disponibilul de oameni pregatiti pentru a acoperi pozitiile. Acest lucru face ca bancherii care au acumulat oarecare experienta sa isi doreasca sa arda etape in cariera, sa tinteasca salarii foarte mari si o avansare foarte rapida. „Unele salarii au explodat semnificativ in raport cu anumite competente”, a aratat Florin Luca.

In opinia directorului executiv de resurse umane din BRD, situatia de pe piata muncii din sectorul bancar a facut ca salariile pentru unele posturi din bancile autohtone, in special cele de management, sa fie mai mari decat cele platite de institutiile creditoare din Occident pentru pozitii similare. In acest context, Radu Gratian Ghetea estimeaza ca in perioada urmatoare ne putem astepta la o migratie de bancheri din strainatate catre Romania, atrasi de veniturile ridicate ce pot fi obtinute pe meleaguri mioritice. „Salariile din bancile romanesti pot fi un magnet pentru europeni, in conditiile in care un specialist poate castiga lejer si 3.000 euro. Va dati seamna ca o astfel de suma este ravnita si de un bancher strain”, a subliniat presedintele ARB si CEC.

Cu toate acestea, cei doi oficiali au cazut de acord asupra faptului ca fenomene precum nevoia acuta de personal si cresteri artificiale ale salariilor din banci vor mai dura numai 3-5 ani. Dupa aceasta perioada, specialistii se asteapta la o plafonare a nivelului de salarizare si chiar la o scadere a lefurilor incasate de personalul din anumite segmente ale activitatii bancilor. In opinia lui Florin Luca, in aceasta ultima situatie se vor afla salariatii din management, comercial si IT. Ingrijorarea oficialilor institutiilor de credit fata de nivelul ridicat de salarizare este sustinuta de statistici, care arata ca media castigurilor din banci este de aproximativ 1.000 euro, la care se adauga multiple beneficii (credite preferentiale, asigurari de sanatate, telefoane, masini etc.).

Radu Gratian Ghetea si Florin Luca au tinut sa-i invite pe toti cei care vor sa-si construiasca o cariera bancara la Targul BankingJobs, eveniment care are loc astazi si maine la Sala Palatului. Accesul vizitatorilor este gratuit, programul de vizitare fiind intre orele 10.00-17.00. Bancile prezente, BRD, Raiffeisen Bank, CitiBank, Banca Transilvania, CEC, UniCredit Tiriac Bank, MKB Romexterra Bank, Banca Romaneasca si Oxygen Consulting (companie de recrutare ce reprezinta alte doua institutii de credit), scot la concurs in cele doua zile peste 800 de joburi. Alte detalii despre Targul BankingJobs afli pe www.bankingjobs.ro/targ.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos