Bancherii intrevad scaderea dobanzii de referinta. Cand vor scadea dobanzile la banca

Bancherii intrevad scaderea dobanzii de referinta. Cand vor scadea dobanzile la banca

Dan Pascariu, unul dintre cei mai experimentati bancheri de pe piata, crede ca ar putea fi redusa dobanda-cheie a BNR pana la sfarsitul acestui an, iar tendinta va fi urmata si de bancile comerciale. "Ar fi un semnal in sistem. Sunt convins ca si bancile vor reduce ratele. Dobanzile la lei va trebui sa scada,

Dan Pascariu, unul dintre cei mai experimentati bancheri de pe piata, crede ca ar putea fi redusa dobanda-cheie a BNR pana la sfarsitul acestui an, iar tendinta va fi urmata si de bancile comerciale. "Ar fi un semnal in sistem. Sunt convins ca si bancile vor reduce ratele. Dobanzile la lei va trebui sa scada, avand in vedere si noul regulament de creditare. Se va reduce diferentialul de dobanda, iar romanii se vor obisnui sa ia credite in lei."

Si Daniel Daianu apreciaza ca BNR ar putea opera o usoara reducere a dobanzii de politica monetara in contextul scaderii rapide a inflatiei. "BNR ar putea sa incerce sa coboare, nu cu mult, dobanda, avand in vedere abruptetea scaderii inflatiei."

 

Dobanda redusa la BNR, dobanda redusa la bancile comerciale

 

Seful UniCredit sustine ca reducerea dobânzii de politica monetara, ar fi un semnal in piata pentru bancile comerciale: „Ar fi un semnal in sistem si sunt convins ca se vor reduce si dobânzile la creditele bancilor comerciale", a mai spus Pascariu.

Consumul va fi afectat de noul regulament al BNR privind restrictionarea creditului in valuta, considera Dan Pascariu, presedintele UniCredit tiriac Bank. in viitorul apropiat, aceasta va fi una dintre provocarile sistemului bancar din România, a declarat oficialul UniCredit.  „Noul regulament al BNR poate afecta, cu siguranta, consumul. . Sigur ca, in conditiile in care dobânzile la lei tot vor trebui sa scada si se va reduce diferentialul de dobânda, românii se vor obisnui sa ia credite in lei", a declarat Pascariu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos