Bancherii incep sa imparta banii: BT si BCR acorda dividende

Bancherii incep sa imparta banii: BT si  BCR acorda dividende

Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania propune distribuirea unui dividend brut total de 50 milioane lei din profitul obtinut in 2008, respectiv 0,047 lei/actiune, decizia urmand sa fie luata de actionari luna viitoare, arata un raport transmis marti bursei. Banca Transilvania a obtinut anul trecut un profit net de 398,23 milioane lei, in crestere cu

Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania propune distribuirea unui dividend brut total de 50 milioane lei din profitul obtinut in 2008, respectiv 0,047 lei/actiune, decizia urmand sa fie luata de actionari luna viitoare, arata un raport transmis marti bursei.
Banca Transilvania a obtinut anul trecut un profit net de 398,23 milioane lei, in crestere cu 17% fata de anul precedent, din care 175,73 milioane lei profit operational si 222,50 milioane lei din vanzarea companiei Asiban. Adunarea Generala a Actionarilor, ordinara si extraordinata este convocata pentru data de 29 aprilie 2009. In cazul aprobarii, dividendele ar trebui sa fie achitate pana pe 20 iunie 2009.

BCR propune actionarilor distribuirea a 40% din profitul net obtinut in 2008 sub forma de dividende


Conducerea BCR va propune actionarilor distribuirea sub forma de dividende a 40% din profitul net obtinut anul trecut, calculat in standarde IFRS, adica 813 milioane lei, a declarat pentru NewsIn Tudor Ciurezu, membru in consiliul de supraveghere al bancii.
"Se propune adunarii generale distribuirea sub forma de dividende a 40% din profitul net contabil obtinut in conditii IFRS, conform contractului de privatizare, ceea ce reprezinta 813 milioane lei", a precizat Ciurezu, care este vicepresedintele SIF Oltenia.

Conducerea BCR va propune actionarilor distribuirea sub forma de dividende a 40% din profitul net obtinut anul trecut, calculat in standarde IFRS, adica 813 milioane lei, a declarat pentru NewsIn Tudor Ciurezu, membru in consiliul de supraveghere al bancii. "Se propune adunarii generale distribuirea sub forma de dividende a 40% din profitul net contabil obtinut in conditii IFRS, conform contractului de privatizare, ceea ce reprezinta 813 milioane lei", a precizat Ciurezu, care este vicepresedintele SIF Oltenia.

Grupul BCR a obtinut anul trecut un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 2,03 miliarde lei (541 milioane euro), sustinut de vanzarea participatiilor la Asiban, Banca Italo-Romena si activitatile de asigurari.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos