Bancherii, dispusi sa-si trateze clientii bolnavi de nerambursare

Bancherii, dispusi sa-si trateze clientii bolnavi de nerambursare

Asa cum cei bolnavi se duc la medic pentru a obtine un remediu adecvat bolii, asa si clientii care au probleme in rambursarea creditelor ar trebui sa vina la banca, pentru a putea gasi un eventual tratament, recomanda Radu Ghetea, seful Asociatiei Romane a Bancilor si CEC. Asta in cazul in care pacientul mai poate

Asa cum cei bolnavi se duc la medic pentru a obtine un remediu adecvat bolii, asa si clientii care au probleme in rambursarea creditelor ar trebui sa vina la banca, pentru a putea gasi un eventual tratament, recomanda Radu Ghetea, seful Asociatiei Romane a Bancilor si CEC. Asta in cazul in care pacientul mai poate fi salvat.

"Bancile fac eforturi in aceasta perioada pentru reesalonarea si restructurarea creditelor. Clientii care simt ca nu mai pot trebuie sa vina la banca ca la doctor pentru a nu ajunge in faza executarii silite", a declarat Ghetea, citat de NewsIn.

Bancile au inceput cu renegocierea creditelor companiilor si vor continua cu imprumuturile acordate populatiei, in cazul carora se cauta inca solutii. "Cautam metode simple pentru reesalonarea creditelor, astfel incat si operatorul de la ghiseu, consilierul de credit, sa poata, intr-o discutie cu clientul, sa ofere solutii. Eu, ca banca, pot spune ca daca ti-au mai ramas 1-2 ani pana la achitare sa-mi platesti doar dobanda, dar pentru asta clientul trebuie sa demonstreze ca are serviciu, iar banca sa traga concluzia ca nu e in pericolul de a fi disponibilizat", a adaugat presedintele CEC Bank si ARB.

Potrivit ultimelor date publicate de BNR, restantele populatiei la credite au crescut intr-un an cu 73%, pana la 989,6 milioane lei (261,8 milioane euro) la finalul lui noiembrie 2008, numai in perioada septembrie – noiembrie majorandu-se cu 30,5%.

Sursa: NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos