Bancherii cred ca decizia BNR inseamna o intarire a politicii monetare, dar cer reducerea dobanzii. Afla de ce

Bancherii cred ca decizia BNR inseamna o intarire a politicii monetare, dar cer reducerea dobanzii. Afla de ce

Analistii au anticipat ca banca centrala va ramâne in expectativa pâna se mai calmeaza situatia externa, insa oamenii de afaceri chestionati de ZF au cerut BNR sa reduca dobânda-cheie pentru a da un semnal de incurajare a economiei prin stimularea creditului in lei. "Decizia Bancii Nationale de a mentine neschimbata atât rata-cheie, cât si nivelul

Analistii au anticipat ca banca centrala va ramâne in expectativa pâna se mai calmeaza situatia externa, insa oamenii de afaceri chestionati de ZF au cerut BNR sa reduca dobânda-cheie pentru a da un semnal de incurajare a economiei prin stimularea creditului in lei.

"Decizia Bancii Nationale de a mentine neschimbata atât rata-cheie, cât si nivelul RMO inseam­na de fapt o intarire a politicii monetare, in conditiile in care inflatia a scazut abrupt in ultima perioada si excedentul de lichiditate din piata s-a diminuat considerabil, aspect relevat si de cresterea dobânzilor interbancare in ultimele luni si de restrângerea ofertei de finantare pentru trezoreria statului", a comentat Melania Hancila, economistul-sef al Volksbank, pentru ZF.

"Scaderea ratei de politica monetara ar avea efecte benefice si asupra datoriei publice externe si a deficitului bugetar, deoarece ar diminua dobânzile la care se imprumuta Ministerul Finantelor", a mai spus Hancila.

"Este necesara reducerea treptata a dobânzii-cheie, precum si a nivelului RMO pentru a preveni eventuale socuri de natura ofertei care vor induce presiuni inflationiste pe termen mediu si lung, precum si pentru stimularea cresterii economice", a afirmat economistul-sef al Volksbank.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos