Bancherii au avut cele mai mari scaderi de salarii

Bancherii au avut cele mai mari scaderi de salarii

Castigul salarial mediu nominal net a fost in mai de 1.458 lei, in scadere cu 40 lei comparativ cu aprilie, dar in crestere cu 2,1% fata de aceeasi luna din 2010, cele mai mari valori inregistrandu-se in intermedieri financiare si cele mai mici in hoteluri si restaurante, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In

Castigul salarial mediu nominal net a fost in mai de 1.458 lei, in scadere cu 40 lei comparativ cu aprilie, dar in crestere cu 2,1% fata de aceeasi luna din 2010, cele mai mari valori inregistrandu-se in intermedieri financiare si cele mai mici in hoteluri si restaurante, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In intermedieri financiare castigul salarial net a fost de 3.698 lei, iar in hoteluri si restaurante de 854 lei, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

 

In mai 2011, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost in scadere fata de aprilie, cand s-au acordat prime ocazionale sau tichete cadou pentru Paste, ori s-au realizat productii si incasari mai mari.

Printre alte cauze ale scaderilor s-au numarat nerealizarile de productie, incasarile mai mici (in functie de contracte), dificultatile financiare cu care s-au confruntat unele unitati economice ori angajarii de personal cu castiguri salariale mici.

Bancherii printre cei mai afectati

Reducerile cele mai mari ale castigurilor, intre 10% si 14%, s-au inregistrat in activitati intermedierilor financiare (inclusiv activitati de asigurare si fonduri de pensii) si intre 8% si 10% in activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale).

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos