Banca Transilvania sustine IMM–urile prin aderarea la programul Mihail Kogalniceanu

Banca Transilvania sustine IMM–urile prin aderarea la programul Mihail Kogalniceanu

Banca Transilvania s-a înscris în Programul Mihail Kogălniceanu, initiat de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM),  indentificând astfel încă o oportunitate pentru a sustine IMM-urile autohtone. Programul a fost lansat deja si se va desfăsura pe o perioadă de 2 ani. Rolul BT – de sustinător al companiilor mici

Banca Transilvania s-a înscris în Programul Mihail Kogălniceanu, initiat de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM),  indentificând astfel încă o oportunitate pentru a sustine IMM-urile autohtone. Programul a fost lansat deja si se va desfăsura pe o perioadă de 2 ani.

Rolul BT – de sustinător al companiilor mici si mijlocii din România – a crescut în ultimii ani, în ciuda contextului economic. Banca are cea mai amplă ofertă de produse si servicii pentru IMM-uri, inclusiv o echipă experimentată în ceea ce priveste creditele oferite în combinatie cu garantiile de stat. Din estimările BT, cel putin 1 din 4 IMM-uri, dintre cele eligibile pentru Programul Guvernamental Mihail Kogălniceanu, vor veni la Banca Transilvania pentru a beneficia de oferta specifică de finantare: credite cu dobândă subventionată de stat de până la 70% si, după caz, garantate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, în proportie de 80%. Prin initiativa AIPPIMM, banca îşi suplimentează astfel oferta de produse şi servicii, dedicată întreprinzătorilor.
 
Facilitătile de împrumut oferite prin intermediul Programului Mihail Kogălniceanu sunt destinate acoperirii nevoilor activitătii curente a IMM-urilor, printre care se numără cheltuielile privind aprovizionarea, productia şi desfacerea de mărfuri; executarea de lucrări şi / sau prestarea de servicii; constituirea, prelucrarea şi valorificarea stocurilor; salariile şi cheltuielile asimilate; plata impozitelor, taxelor şi contributiilor etc. Valoarea maximă a unui împrumut este de 125.000 de lei şi poate fi acordat pe o perioadă de maxim 12 luni, cu posibilitatea prelungirii acestuia în perioada de valabilitate a Programului Mihail Kogălniceanu şi cu conditia îndeplinirii criteriilor de eligibilitate.

Pentru ca un IMM să beneficieze de o astfel de facilitate de finantare trebuie să functioneze de cel putin 24 de luni, să fie stabil din punct de vedere financiar. O altă conditie este ca respectiva companie să nu înregistreze întârzieri la plata creditelor contractate şi să nu fie în interdictie de a emite cecuri bancare. In plus, cifra de afaceri trebuie să fie în creştere sau, dacă evolutia acesteia este negativă, scăderea să nu fie mai mare de 25%. De asemenea, pentru eligibilitate, este important ca în cadrul respectivului IMM să nu fi fost făcute schimbări în ultimele 12 luni în structura asociatilor / actionarilor majoritari sau a în ceea ce priveşte administratorul societătii.

Pozitionarea Băncii Transilvania este „Banca Oamenilor Intreprinzători din România”. BT are o linie de afaceri dedicată colaborării cu cei peste 180.000 de clienti întreprinderi mici şi mijlocii. Forta de vânzări şi suport a băncii cuprinde peste 300 de specialişti bancari IMM, în întreaga tară. Pe lângă produsele si serviciile specifice, Banca Transilvania sustine proiecte europene nerambursabile. In plus, prin intermediul Clubului Intreprinzătorului Român, care este tot o initiativă BT, banca oferă programe de training şi seminarii destinate antreprenorilor şi sustinute de consultati interni sau externi al Băncii Transilvania.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos