Banca Transilvania simplifica accesarea fondurilor europene nerambursabile

Banca Transilvania simplifica accesarea fondurilor europene nerambursabile

In ultimii 3 ani, Romania a reusit sa absoarba doar aproximativ 10% din fondurile puse la dispozitie de Uniunea Europeana. Avand in vedere acest context, Banca Transilvania, ca banca a oamenilor intreprinzatori, a dezvoltat Platforma de solutii destinate beneficiarilor de fonduri europene, prin care toti clientii sai sa aiba acces simplu si rapid la acestea.

In ultimii 3 ani, Romania a reusit sa absoarba doar aproximativ 10% din fondurile puse la dispozitie de Uniunea Europeana. Avand in vedere acest context, Banca Transilvania, ca banca a oamenilor intreprinzatori, a dezvoltat Platforma de solutii destinate beneficiarilor de fonduri europene, prin care toti clientii sai sa aiba acces simplu si rapid la acestea.

Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie BT, declara: „Cred ca misiunea Bancii Transilvania, ca banca locala, este aceea de a avea ca prioritate astfel de programe, destinate accesarii fondurilor nerambursabile. Cu atat mai mult, avand in vedere contextul economic. Ca echipa, suntem onorati ca domnul prof. dr. Vasile Puscas, fost ministru delegat pentru Afaceri Europene si negociator-sef al Romaniei cu Uniunea Europeana, a decis sa se alature acestui proiect BT”.

Adresat cu precadere companiilor de orice dimensiune, dar si institutiilor de invatamant, setul de solutii vizeaza proiecte din sectorul productiv, de cercetare sau cele destinate infrastructurii. Sub aceasta platforma de lucru, BT a reunit solutii de consultanta si de finantare care permit beneficiarilor fondurilor nerambursabile sa poata indeplini cu mai mare usurinta conditiile de aprobare cerute de autoritati.

Solutiile financiare aduse de BT rezolva problemele intreprinzatorilor inca din momentul intentiei de accesare a fondurilor nerambursabile, asigurand astfel un grad ridicat de predictibilitate a proiectului. Acestea sunt legate de lipsa cofinantarilor, respectiv de creditele punte necesare implementarii proiectelor de accesare a fondurilor europene. Banca Transilvania asigura astfel o intreaga plaftorma de solutii – de la consultanta din faza de idee a unui proiect, pana la suportul financiar propriu-zis.

Simplificarea procesului poate fi cuantificata si prin obiectivul pe care Departamentul de Programe Europene din cadrul Bancii Transilvania si l-a propus: un raspuns rapid la solicitarile de finantare, in 10 zile de la aplicatie. Departamentul BT gestioneaza  parteneriatul cu clientii, firmele de consultanta si autoritatile de management si va simplifica relatia dintre clienti si partenerii proiectului, folosind reteaua de peste 500 de unitati ale bancii.

Vasile Puscas, Senior Adviser pentru Programe Europene pe langa BT, afirma: “In aceasta platforma de solutii, Banca Transilvania vine cu o strategie care se muleaza perfect pe profilul pietei europene. Este un prim pas pentru dezvoltarea in timp a parteneriatelor europene: sector privat – sector bancar – sector public si suntem mandri de pionieratul pe care Banca Transilvania, ca banca romaneasca, il face in aceasta directie”.

“Dorim sa continuam abordarea pragmatica, care ne diferentiaza pe piata si ne-am propus sa crestem mai mult rapiditatea cu care tratam astfel de proiecte. Am armonizat conditiile bancare cu criteriile autoritatilor, astfel incat procesul este unul mult mai accesibil si eficient pentru clienti. Prin aceasta platforma aducem schimbari majore in ceea ce priveste procesul absorbtiei fondurilor europene nerambursabile, in sensul cresterii capacitatii beneficiarilor de a folosi acesti bani” declara Robert C. Rekkers, Directorul General al Bancii Transilvania.

Banca Transilvania are experienta in finantarea proiectelor accesate din fondurile de pre-aderare si post-aderare, cat si in ceea ce priveste parteneriate solide cu firme de consultanta specializate in fonduri europene. Prin Clubul Intreprinzatorului Roman (CIR), care este tot un proiect BT dedicat antreprenorilor, Banca Transilvania organizeaza frecvent intalniri cu membrii clubului, unul dintre subiecte fiind accesarea fondurilor europene. CIR s-a dovedit a fi, astfel, sursa multor solutii gasite sau reunite in cadrul Platformei destinate fondurilor europene nerambursabile.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos