Banca Transilvania renunta la asigurari pentru 90 de mil. euro

Banca Transilvania renunta la asigurari pentru 90 de mil. euro

Banca Transilvania si compania franceza de asigurari Groupama au semnat ieri seara contractul prin care compania franceza de asigurari va deveni actionarul unic al BT Asigurari, se arata intr-un comunicat de presa transmis de banca. Tranzactia intre cele doua parti este insotita de un acord exclusiv de bancassurance pentru produse non-viata. Termenii si conditiile contractului

Banca Transilvania si compania franceza de asigurari Groupama au semnat ieri seara contractul prin care compania franceza de asigurari va deveni actionarul unic al BT Asigurari, se arata intr-un comunicat de presa transmis de banca. Tranzactia intre cele doua parti este insotita de un acord exclusiv de bancassurance pentru produse non-viata. Termenii si conditiile contractului de cedare de proprietate sunt confidentiale, unele dintre acestea urmand a produce efecte si in viitor. Valoarea initiala a tranzactiei, pentru partea de 90% din actiuni, detinute de banca, a fost stabilita la 90 milioane EUR, pretul final putand creste, in functie de rezultatele financiare (conform IFRS) ale BT Asigurari, pentru anul 2007. Data estimata de incheiere a tranzactiei este 31 decembrie 2007.

BT Asigurari este situata pe locul 9 in clasamentul firmelor de asigurari non-viata si este al 12-lea asigurator de viata in Romania, cu o cota de piata de 4%. In primul semestru 2007, BT Asigurari a realizat o cifra de afaceri de aproape 40 milioane EUR, mai mare cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Societatea a inregistrat o crestere cu 162% intre anii 2004 si 2006, in timp ce piata de profil a evoluat cu 54% in aceeasi perioada. BT Asigurari dispune de a doua retea de distributie in asigurarile din Romania, cu peste 270 de agentii si puncte de lucru, acoperind intreaga tara. Aceasta retea este in plina dezvoltare.

Groupama se situeaza pe locul trei in clasamentul celor mai mari companii franceze de profil. Prezenta pe piata inca din sec. al XIX-lea, si-a inceput activitatea ca societate mutuala de asigurari, dezvoltandu-se continuu ca firma moderna si oferind intreaga paleta de produse de asigurari, in Franta. Compania este deja prezenta in Europa Centrala prin filiala sa din Ungaria, avand, de asemenea, reprezentante si in Grecia, Italia, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Turcia, China si Vietnam. Veniturile din primele de asigurare inregistrate de Groupama in 2006 au fost de 14,2 miliarde EUR.

Tranzactia de achizitie a BT Asigurari se inscrie in planul strategic de dezvoltare a Groupama, care doreste sa devina unul din liderii europeni in asigurari, in special   printr-o politica activa de crestere externa concentrata asupra Europei Centrale, Europei de Est si Europei de Sud.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos